· articole
· intamplari

Activitate creativa de toamna. Struguri din hartie0-9/12115469_913411058695969_5659508266174566141_n.jpg?oh=1e215bf8a89480684b998f3005f4e43a&oe=56FA4545"/>
Strugurii au numeroase beneficii pentru sănătate, acestea find legate, în special, de prezența resveratrolului, o substanță cu efect antioxidant. Consumul de struguri stimulează funcționarea ficatului și ajută inima, prevenind formarea cheagurilor de sânge.

Minerale și vitamine din belșug
Obișnuiește-ți copilul să consume atât pielița, cât și sâmburii - aceștia din urmă conțin un ulei care contribuie la reducerea colesterolului și mențin sănătatea vaselor de sânge. Pulpa gustoasă a bobului de strugure, dar mai ales pielița şi seminţele sunt bogate în vitaminele C, B1, B2, B3, B5, B6, B9, D, K, E şi F. Dacă mai adăugăm potasiu, calciu, magneziu, cupru, zinc, fier şi seleniu, aminoacizi, coenzima Q10 etc ai în față un fruct complex, cu nenumărate beneficii pentru sănătate.

O discuție despre alimentație sănătoasă devine punctul de plecare pentru o activitate creativă de toamnă

Vorbește-i copilului tău despre beneficiile pe care le au strugurii pentru sănătatea lui și a întregii familii în timpul unei activități creative de sezon: confecționați un ciorchine din role mici de hârtie.

Pentru această activitate creativă de toamnă aveți nevoie de o coală de hârtie mov sau verde, de lipici, foarfecă, marker și o coală albă.

• Cum se invata inmultirea si impartirea prin joc

Pasul 1: Pe coala alba desenează conturul unui ciorchine, cu codiță, frunză și cârcel.Pasul 2: Coala de hârtie colorată se împăturește în patru părți egale. Fiecare parte se taie în fâșii de lățimea unui deget.

Pasul 3: Fiecare fâșie se rulează pe deget. Pentru a nu se desface, trebuie lipită cu lipici. Tot cu lipici se fixează rolele - boabe pe ciorchinele desenat pe coala albă. Rulourile se lipesc până când vor umple forma.

Pasul 4: Frunza se colorează în verde. Ciorchinele este gata!

Sursă activitate: www.krokotak.com, Foto: Adina Gruia.
"Activitate creativa de toamna. Struguri din hartie" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent