· articole
· intamplari

Activitate practica. Confectioneaza o toba in doar 5 minute0-9/11137162_831608110209598_223891572820971811_n.jpg?oh=22c4082cc3560ecbe4491c90d3ad7868&oe=55CBCBAD"/>
Iată o activitate practică, ușor de realizat, care-I va aduce multă bucurie copilul tău. În plus, la final va avea un instrument musical, la care va putea cânta după pofta inimii.

Copiii sunt fascinați de instrumentele muzicale și de felul în care vibrațiile se transformă în sunete.De aceea, îți propunem un proiect foarte ușor de realizat: să confecționezi copilului tău o tobă din materiale pe care le ai la îndemână. Nu îți ia decât 5 minute!

În acest fel, oferi o întrebuințare unor obiecte care altfel ar fi ajuns la coșul de gunoi, îl înveți pe copilul tău că lucrurile vechi pot să redevină utile - e nevoie doar de puțină creativitate pentru a se transforma în ceva nou și util - și, desigur, va avea o nouă jucărie!

• Citește și Flori din hartie. Cum confectionezi un buchet de garoafe

Materiale si confecționare
O cutie metalică goală (o cutie de conservă este ideală);Un balon;
Un elastic;
Bețe (bețe normale, de îngheță sau creioane).

• Citește și Experimente prntru copii. Cum devine telina rosie

Taie balonul și întinde-l bine peste gura cutiei, apoi prinde-l cu un elastic. Toba este gata, iar copilul o să bată în ea cu încântare.

Pentru ca toba să fie mai veselă, copilul poate să o decoreze cu hârtie colorată. În plus, când este vizitat de prieteni, poți confecționa mai multe și apoi să le propui să improvizeze un mic recital la tobe.

Atenție! Ai grijă ce cutii folosești ca să nu aibă margini sau porțiuni tăioase.

Text și foto: Adina Gruia.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent