· articole
· intamplari

Activitati care stimuleaza placerea de a citi (copilul fizic)jpg?oh=c2f0e294a23ae8b4f3d228f41b30196a&oe=57C853BC&__gda__=1473375702_b7a1c6a90ebbaf5d1dd1ac2273dafc49"/>
Pe măsură ce copilul tău citește tot mai bine, poți iniția activități care să-i mențină viu interesul pentru lectură

Pentru că în articole anterioare spuneam că există mai multe tipuri de învățare – din aceast punct de vedere vorbim de copii vizuali, auditivi, fizici - activitățile pe care ți le recomandăm urmează această clasificare.

· 3 tipuri de invatare. Descopera cum invata copilul tau

În acest articol vom vorbi despre copilul fizic

#1. Realizați un ziar al familiei, în care copilul tău să scrie povestiri despre ceea ce se întâmplă în familie.
Nu ai idei? Petrecerile, zilele de naștere recente, excursiile, evenimentele de la școală – toate pot deveni subiecte bune pentru articole. Încurajează-l să prezinte și să citească ziarul și altora.

#2. Împrumutați de la bibliotecă niște cărți de grădinărit.
Căutați informații despre legume și flori, vedeți care ar fi sezonul de plantare, apoi mergeți într-un magazin specializat și cumpărați semințe. Spune-i să citească instrucțiunile despre plantare, să afle mai multe despre felul în care trebuie îngrijite și ajută-l să pune bazele propriei lui grădini (desigur, puteți folosi și ghivece).

#3. Sugerează-i să facă un semn de carte, pe care să-l decoreze după cum dorește.

#4. Spune-i să scrie o scrisoare autorului favorit
Pentru început, pune-i câteva întrebări: care este cartea lui preferată, de ce îi place, care este personajul favorit, ce ar dori să-i transmită celui care a scris cartea?

#5. Realizați un dicționar
Pe măsură ce copilul crește, vocabularul lui se dezvoltă. Lucrați împreună la un dicționar în care să scrie cuvintele noi pe care le aude și ce înseamnă acestea.

#6. Puneți la cale o petrecere tematică
Când se apropie un eveniment care merită marcat printr-o petrecere, alegeți o temă inspirată din cărțile lui preferate. Spune-i să recitească fragmentele care-l pot inspira (cu elemente de decor sau calte detalii) și stabiliți cum ați putea decora camera. Nu este nevoie să cereți invitaților să vină în costumație specială, decorarea camerei este suficientă.

#7. Construiți un cuib de lectură sau o bibliotecă inedită
Pune un cearșaf peste câteva scaune și gata cuibul! Când vine ora de citit, înainte de somn, stingeți lumina, luați o lanternă, o carte, imaginați-vă că sunteți într-un loc exotic, interesant și citiți aici. Noul mediu o să-i placă! Dacă ai spațiu verde, pune-i un cort afară, așază în el câteva cărți și spune-i că acolo este biblioteca lui.

#8. Spune-i să păstreze un jurnal
Cumpără-i un jurnal, din acela cu lăcățel și cheiță, și încurajează-l să scrie zilnic în el, chiar și pentru câteva minute doar.

Foto: www.pixabay.com. Editor Adina Gruia.
"Activitati care stimuleaza placerea de a citi (copilul fizic)" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent