· articole
· intamplari

Activitati care stimuleaza placerea de a citi (copilul vizual)jpg?oh=c2f0e294a23ae8b4f3d228f41b30196a&oe=57C853BC&__gda__=1473375702_b7a1c6a90ebbaf5d1dd1ac2273dafc49"/>
Pe măsură ce copilul tău citește tot mai bine, poți iniția activități care să-i mențină viu interesul pentru lectură

Pentru că în articole anterioare spuneam că există mai multe tipuri de învățare – din acest punct de vedere vorbim de copii vizuali, auditivi, fizici - activitățile pe care ți le recomandăm urmează această clasificare.

· Activitati care stimuleaza placerea de a citi (copilul fizic)

În acest articol, vom vorbi despre copilul vizual

Citiți o poveste după care s-a făcut un film. Mergeți la cinematograf să vedeți și filmul. Copilul tău va fi foarte încântat să vadă pe ecran personajele despre care a citit în carte. Poți chema niște prieteni pentru a citi și viziona apoi împreună filmul, după care puteți comenta împreună impresiile și diferențele dintre viziunea autorului și cea a scenaristului/ regizorului.

Faceți un album
Lipiți într-un album mai multe fotografii și scrieți o legendă sub fiecare dintre ele (cine apare în imagine, unde erați, ce făceați etc.)

Poți face un abonament la o revistă care-i place copilului.

Lasă-l să-și imagineze și să scrie el o continuare la o poveste/ carte preferată. Imaginați-vă ce se întâmplă în continuare.

Lasă-i bilețele și pune-le în ghiozdan, pe masa de lucru sau în alte locuri unde le poate vedea. Nu contează ce scrii, poate fi doar un mesaj simplu, precum "Te iubesc, puiul meu!"

Lasă-l să citească și benzi desenate, potrivite vârstei, desigur. Nu sunt ele literatură adevărată, dar bezile desenate plac foarte mult copiilor.

Scrie versurile cântecului preferat de copilul tău, apoi spune-i să deseneze o imagine pentru fiecare strofă. Citiți împreună cântecul.

Caută un joc, o activitate cu instrucțiuni scrise - despre cum să construiască sau să confecționeze ceva. Arată-i cum să citească instrucțiunile, cum să se folosească de ele și lasă-l să realizeze proiectul (ajută-l și tu când are nevoie).

Adaptare după un articol preluat de pe BabyCenter.com, Foto: www.pixabay.com
.
"Activitati care stimuleaza placerea de a citi (copilul vizual)" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent