· articole
· intamplari

Activitati la gradinitajpg?width=200&height=330"/>
Probabil ca una dintre marile intrebari care apar o data cu aceasta schimbare majora din viata voastra, a amandurora, este: Ce face el cand este acolo? Cum isi petrece timpul?

La grupa mica si la cea mijlocie, obiectivul principal este socializarea copilului. Tot ceea ce se face are drept scop integrarea cat mai armonioasa a copilului in colectivitate si invatarea normelor si regulilor de convietuire in societate. La grupa mare, copilul incepe deja pregatirea pentru scoala.

Orarul si disciplinele la care participa copilul urmaresc sa descopere abilitati si sa furnizeze cunostinte cat mai variate, care sa-i ofere micutului mai multe posibilitsti de actiune si de alegere. Copilul va fi integrat in activitati de cunoastere a mediului, activitati matematice, educatie muzicala, educatie pentru societate, educatie estetica, dezvoltare a limbajului, activitati practice si de educatie fizica. Fiecare vizeaza dezvoltarea unui anumit palier al personalitatii si al gandirii micutului tau.

Activitati organizate sub forma de joc

Exista chiar si materii optionale pe care le poti alege tu sau pe care ti le poate sugera educatoarea in functie de aptitudinile pe care micutul tau le arata. El poate deveni actor in activitatile de dramatizare, poate fi dansator, muzician, sculptor sau pictor. Paleta este larga si de multe ori este bine ca micutul sa incerce cat mai multe variante pentru a descoperi care i se potriveste cel mai bine.

Clasa in care se desfasoara activitatile este in general amenajata pe sectoare de stimulare, cum ar fi: activitati casnice si de autoservire; arta; ecologie; limbaj; jocuri de rol; geografie etc. Totul depinde doar de imaginatie!

Programul piticului nu este strict. De obicei, activitatile obligatorii dureaza cam 30 de minute, iar cele optionale in jur de 50. In functie de programul gradinitei (normal sau prelungit), copilul doarme in gradinita, mananca acolo si desfasoara si activitati libere, pe care el le alege si le organizeaza, in clasa sau in aer liber. Important este ca, din fiecare lucru nou pe care il face, are cate ceva de invatat si inaintează cu cate un pas in cunoasterea acestei lumi mari si plina de curiozitati.
"Activitati la gradinita" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent