· articole
· intamplari

pampers: pampers: Activitatile in aer liber – reguli de urmatOdată ce va începe să meargă, micuţul tău îşi va dori să petreacă cea mai mare parte a timpului în mişcare, explorând lumea înconjurătoare.
Chiar dacă te bucuri că ai scăpat de corvoada cărucioarelor sau a altor mijloace necesare transportării micuţului, acum trebuie să ai grijă să acumulezi cât mai multe informaţii care să te ajute să îl protejezi pe micuţ.

com/23pmc9.jpg"/>
Deci, fie că plănuieşti o excursie cu cortul sau la pescuit în afara oraşului sau pur şi simplu o mică escapadă în parc, tu şi copiii tăi trebuie să ştiţi ce e de făcut dacă vă rătăciţi unii de alţii. De asemenea, nu trebuie să ignori faptul că micuţii tăi au nevoie ca pielea să le fie protejată de razele soarelui. Lucrurile învăţate în acest gen de excursii îl vor pregăti pentru multe aventuri în aer liber.
Următoarele 7 sugestii te vor ajuta să transformi ieşirile în aer liber în momente plăcute şi lipsite de griji.

Reguli de protecţie împotriva razelor soarelui
Razele soarelui pot să aibă efecte negative asupra pielii chiar şi în zilele înnorate. Excursiile pe timp de iarnă sunt la fel de periculoase pentru faţă sau alte părţi ale corpului expuse la soare, ca şi cele din anotimpul de vară. În cazul în care ieşiţi din casă în jurul orei prânzului, aplică întodeauna un strat de cremă cu factor de protecţie 30 sau mai mare pe pielea copilului tău.

Pălăriuţe pe cap
Indiferent de anotimp, este foarte important ca micuţul să aibă capul acoperit. Astfel, iarna, o mare parte din căldura corpului se pierde atunci când capul este descoperit, în timp ce în anotimpul estival, capul descoperit duce la creşterea temperaturii corpului. Aceste fenomene sunt şi mai accentuate la copii, datorită faptului că dimensiunile capului lor sunt relativ mai mari comparativ cu mărimea corpului. De aceea, este foarte important ca puiuţul tău să poarte tot timpul o căciuliţă pe timp de iarnă, pentru evita o eventulă hipotermie, şi o pălăriuţă de soare în timpul verii, pentru a se proteja de eventualele complicaţii, precum insolaţia sau hipertermia.

Suficientă apă
Ai grijă să nu uiţi să iei cu tine o sticluţă cu apă, din care să-ţi încurajezi copilaşul să bea cât mai des. Asftel, eviţi oboseala şi deshidratarea cauzate de lipsa apei. Copiii care se mişcă încet sau care dau semne de nervozitate se comportă deseori astfel datorită deshidratării. Pe măsură ce creşte, ar fi indicat să-i pui în rucsăcelul lui o sticluţă cu apă, din care să îl înveţi să bea des.

Gustări
Copiii au nevoie de gustări cel puţin o dată la două ore. Chiar dacă plănuieşti o ieşire scurtă, ia cu tine nişte gustări pentru întârzieri neaşteptate. Este un obicei bun pe care poţi să-l deprinzi.

Fluierul
Agaţă un fluier pe un şnur la gâtul micuţului tău şi aşează-i-l sub haine, ca să nu se agaţe de nimic. Spune-i să-l folosească doar în cazul în care se rătăceşte şi încearcă să-i explici, fără să-l sperii, că este foarte important să reţină şi să urmeze indicaţiile pe care i le dai. Alegeţi-vă un semnal distinctiv (de exemplu, un fluierat lung şi unul scurt) la auzul căruia toţi membrii grupului să se strângă într-o zonă dinainte stabilită.

Hainele potrivite
Îmbracă-ţi copilaşul cu pantaloni lungi şi pune-i nişte ghetuţe înalte, în cazul în care consideri că vă duceţi într-o zonă unde există diverse insecte care înţeapă, tufişuri în care se poate zgâria sau plante care îl pot urzica. Foloseşte cu încredere soluţiile împotriva înţepăturilor de insecte şi verifică hainele cu care a fost îmbrăcat de fiecare dată când ajungeţi acasă după o ieşire în natură.

Un scutec care să îi asigure micuțului ultra-protecție, ultra-ingrijire, ultra-fixare și ultra-confort
Datorită tehnologiei superioare Dry Max, noul Pampers Premium Care asigură protecție de până la 12 ore împotriva umezelii. Astfel, se îndepărtează riscul ca scutecul să se frece de pielea celui mic sau să permită scurgeri ale lichidului pe lângă acesta. Este foarte important ca pielea micuțului să fie uscată și protejată de umezeală, de temperaturi nepotrivite sau de contactul cu diferite țesături care pot vătăma epiderma.

În timpul dedicat jocului și explorărilor sale de-a bușilea prin casă, scutecul trebuie să îi ofere micuțului libertate de mișcare. De aceea, este bine să poarte modele care se vor mula perfect pe corpul său, alegând mărimea potrivită pentru vârsta şi greutatea bebeluşului. Este important ca scutecul copilului să fie flexibil și să nu îl strângă. Benzile din jurul mijlocului trebuie să fie suficient de late, perfect mulate pe abdomen și moi, pentru ca burtica micuțului să nu fie deranjată de marginea scutecului. Noul scutec Pampers Premium Care, cu benzi laterale elastice, care se potrivesc perfect în jurul burticii și benzi suprapuse, îi permit micuțului să se miște în voie.

În plus, în această perioadă dedicată explorărilor, copilul are nevoie de lejeritate în mișcare, de aceea este important ca scutecul folosit să nu îl incomodeze: să fie suficient de subțire pentru acest lucru, dar să îți păstreze o calitate esențială: aceea de absorbție maximă. Cu ajutorul tehnologiei Dry Max, Pampers Premium Care realizează o distribuire optimă a gelului super absorbant din interiorul scutecului, astfel încât acesta este cu 20% mai subțire și mai confortabil.

Tipul de scutec pe care îl va purta până în momentul în care cel mic se va deprinde în totalitate cu olița trebuie să țină pasul cu fiecare etapă a dezvoltării sale psiho-somatice. Confortul, protecția, libertatea de mișcare, îngrijirea pielii și adaptabilitatea sunt calități cu care noul Pampers Premium Care vine acum atât în sprijinul părinților, cât și în ajutorul celor mici.

Pentru informații legate de dezvoltarea și îngrijirea micuțului tău, intră pe pampers.ro sau pe pagina de facebook Lumea mamicilor, la secțiunea “Întreabă experții“ : aici
Medicul pediatru Roxana Rusu Pușcă și psihologul Cristiana Haica te așteaptă oricând cu sfaturi pentru tine și îngerașul tău.
.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre igiena:
Raceala si Gripa

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent