· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Adeverinta de venit de la ANAF, pentru indemnizatia de crestere a copilului

Autor: Onush
data publicarii: 22.01.09
Persoanele care obtin venituri din activitati independente sau agricole vor putea solicita de la organele fiscale un nou model al Adeverintei de venit, pentru calcularea indemnizatiei pentru cresterea copilului, in conformitate cu noile reglementari, in vigoare de la 1 ianuarie 2009, potrivit Avocatnet. Pentru aceste persoane, calculul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului se realizeaza, de la inceputul acestui an, de catre Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale, pe baza dovezilor eliberate de autoritatile competente privind veniturile efectiv realizate sau venitul estimat sau, dupa caz, pe baza declaratiei pe propria raspundere a persoanei solicitante.

Astfel, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a elaborat un proiect de ordin prin care propune adaptarea modelului adeverintei de venit, astfel incat informatiile continute de acest document, sa poata fi utilizate de Agentia Nationala de Prestatii Sociale pentru stabilirea drepturilor respective, fara a mai fi necesara prezentarea unor documente suplimentare de catre persoanele care solicita indemnizatia.

Modificarea formularului adeverintei de venit, vizeaza introducerea informatiilor privind impozitul datorat, stabilit de organul fiscal sau de platitorii de venit, dupa caz, si introducerea informatiilor privind tipul de venit: venit realizat sau venit estimat.De la 1 ianuarie 2009, indemnizatia pentru cresterea copilului este in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului, dar nu mai mult de 4.000 lei.

Persoanele care se afla deja in plata, si care solicita recalcularea indemnizatiei, vor primi, pana la recalcularea dreptului, suma de 600 lei, iar dupa recalculare vor primi indemnizatia rezultata prin aplicarea procentului de 85%, inclusiv sumele restante, reprezentand diferentele de calcul incepand cu luna ianuarie 2009.Sursa: Hotnews.com.

"Stiri: Stiri: Adeverinta de venit de la ANAF, pentru indemnizatia de crestere a copilului" | cont nou | 5 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
27.01.09 12:18: blackspell
dar trebuie sa ai 12 luni lucrate ca sa iei cei 600 ron?
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

31.01.09 20:34: Ell_a
daca momentan am la locul de munca carte de munca si salariu aferent, insa pe langa am si o firma se ia cumulat si baza impozitului pe profit realizat in cadrul firmei si cel de la locul de munca sau trebuie sa imi adaug un contract de prestari servicii sau ceva de genul ca sa se cumuleze pentru ca cei 85% sa imi genereze o indemnizatie de mame mai mare? Sunt insarcinata in 3 luni.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

12.02.09 20:24: dusenca
unde se gasesc aceste noi adeverinte? eu am avut doi angajatori in decursul ultimului an. imi trebuie doua adeverinte?
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

06.03.09 00:44: catalina1985
eu acum sunt in concediu ptr crestere copil ( nascut pe 31 mai 2008 ),daca in acesti 2 ani mai vreau sa fac un bebe,beneficiez de indemnizatie mai departe sau nu si daca da cand trebuie sa se nasca al doilea copilas.multumesc
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 0.03
voturi 55


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent