· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Admiterea la facultate 2014

Autor: Anonim
data publicarii: 15.07.14
Ce trebuie să ştii despre cele mai mari universităţii din ţară
Câte locuri scot la concurs cele mai mari universităţi de stat din ţară şi care sunt taxele de înscriere.

ADMITERE FACULTATE 2014:
html">Cozi uriaşe la Academia de Studii Economice din Bucureşti

Eseul motivaţional, în care candidaţii trebuie să explice de ce vor să urmeze o anumită instituţie de învăţământ superior, înlocuieşte la tot mai multe facultăţi examenul de admitere clasic, prin care cei care aspirau la statutul de student erau departajaţi în urma unor probe scrise. Chiar dacă, pentru unii, redactarea eseului motivaţional poate părea o formalitate, această probă nu este lipsită de importanţă, în condiţiile în care candidaţii primesc calificative – admis sau respins -, iar ultimul determină scoaterea din concurs.

ADMITERE FACULTATE 2014. O APLICAŢIE pe Facebook îi ajută pe elevi să-şi aleagă facultatea

O altă noutate, impusă de Ministerul Educaţiei, este aceea că, de anul acesta, la admitere nu se mai iau în considerare notele din liceu, luate în calcul, până în 2013, de mai multe facultăţi.

În Capitală, autonomia universitară dă liber, şi anul acesta, la mai multe tipuri de admitere, de la probe scrise în care contează exclusiv ce reuşeşte candidatul în ziua examenului, la “concurs de dosare”, prin care diferenţa o fac mediile de la bacalaureat.

Citeşte şi ADMITERE FACULTATE 2014. Încep înscrierile. Vezi ce locuri sunt în facultaţile din Bucureşti

Înscrierile la toate universităţile clujene de stat au început luni, însă durata acestora variază, în funcţie de facultate. Purtătorul de cuvânt al Universităţii “Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca, Paul Fărcaş, a declarat că UBB va oferi pentru anul universitar 2014/2015 un număr de 4.840 de locuri la buget la nivel de licenţă, cu 51 mai puţine decât în anul universitar precedent. Cele mai multe dintre acestea – 3.283 – sunt la linia română. De asemenea, sunt şi 9.298 de locuri la taxă, taxele de şcolarizare anuale fiind cuprinse între 2.000 şi 4.500 de lei.

Mai multe informaţii despre admiterea la facultate pe RomâniaTV.net .
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Anonim

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent