· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Adormirea Maicii Domnului





De ce nu trebuie să faci focul cu două zile înainte de sărbătoare

Praznicul Adormirii Maicii Domnului este una dintre cele mai importante sărbători din calendarul ortodox şi de ea se leagă o sumedenie de tradiţii şi superstiţii.

SFÂNTA MARIA:
html">Variante ale numelui Maria. Află cui trebuie să îi spui La mulţi ani!

În multe sate româneşti nu se aprinde focul cu două zile înainte de Sfânta Maria Mare. Nerespectarea acestei superstiţii aduce pericol de boală, incendiu şi boli care pocesc pentru cei ce mănâncă gătit la foc în aceste zile. Mulţi cred că dacă vei aprinde focul în aceste zile, de foc vei pieri, iar mamele nu gătesc pentru a-şi feri copiii de boli.Gospodarii vor avea recoltele blestemate şi fără roade dacă vor lucra în această zi mare, iar vitele li se vor îmbolnăvi şi gospodăria se va destrăma.

Tradiţii şi obiceiuri de Sfântă Maria Mică. Ce poţi face să ai noroc

Se spune, conform traditiei populare, ca aceasta sarbatoare se tine mai ales pentru sanatate, pentru casatorie, pentru nastere usoara si pentru vindecari.Oamenii merg la biserică unde înalţă rugăciuni Fecioarei Maria: fetele de măritat pentru un ursit bun, femeile pentru temeiul gospodăriei, iar bărbaţii pentru recolte bogate

De Sfânta Maria Mare, fetele nemăritate, care doresc să îşi găsească ursitul, trebuie să poarte în sân de-a lungul întregii zilei un fir de năprasnic (feriga în unele zone) şi să se roage la icoana Maicii Domnului, ţinând candela aprinsă.

Mai multe superstiţii şi obiceiuri de Sfânt Maria Mare pe RomâniaTV.net. .




Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent