· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Afacerea Educatia

Sute de milioane de euro sunt inghitite anual de un sistem universitar care „uita” tot mai des de calitatea absolventilor

Invatamantul superior este una dintre cele mai profitabile afaceri din Romania. Milioanele de dolari care intra anual iin conturile universitatilor au transformat aceste institutii iin adevarate fabrici de facut bani. Asa se explica aparitia unor „facultati” la Geoagiu, Marghita sau Crevedia. Logic, sustinute de la bugetul public.Invatamantul superior din Romania tinde sa devina unul cu taxe. Ele sunt platite de majoritatea studentilor, indiferent ca urmeaza cursurile unei facultati de stat sau particulare. Mai mult, iin randul profesorilor exista foarte multe voci care sustin ideea iinvatamantului contra cost, considerand ca este singura solutie care poate rezolva problemele unei „educatii bolnave”.

Sfanta spaga sa traiasca!
Despre calitatea actului educational se vorbeste mult prea putin. In schimb, pentru majoritatea celor implicati iin sistemul de iinvatamant, importante sunt veniturile acumulate din scoaterea pe banda rulanta a posesorilor de diplome universitare.

In tara noastra, orice persoana care a trecut de examenul de bacalaureat si are posibilitatea achitarii unor taxe anuale de scolarizare poate urma o facultate. Si daca nu o duce mintea sa treaca examenele o poate ajuta portofelul, mita iin randul profesorilor universitari fiind ceva obisnuit.Articol integral pe hotnews.ro.

"Stiri: Stiri: Afacerea Educatia" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent