· articole
· intamplari

 De la lume adunate...

A fi parinte bun

Parinte... ce inseamna acest cuvant pentru noi? Raspunsul e greu de dat pentru ca implica foarte multa munca, daruire si stapanire de sine!
Pentru mine a fi parinte inseamna totul! Acea farama de viata, acel pui de om depinde intru totul de mine si tot de mine depinde cum o sa creasca, cum o sa se dezvolte si ce fel de om o sa fie. Gandindu-te la toate acestea parca uneori ti se pare ca e prea mult, ca n-o sa poti face fata acestor provocari, ca aceasta responsabilitate de fapt e o povara imensa... dar luat pas cu pas si zi de zi parca nu e asa de greu! Azi il inveti sa vorbeasca frumos, maine sa sa nu lovesca cu cuvintele, poimaine sa stie ca nu poti sa-i faci pe altii sa sufere doar ca sa-ti fie tie bine si lista ar putea continua...
Copii sunt o personalitate in sine iar noi nu putem face altceva decat sa-i indrumam, sa le aratam diferenta dintre bine si rau si la momentul potrivit sa fim pregatiti sa-i lasam sa ia decizii singuri!
Un copil care nu v-a fi lasat sa ia decizii singur, sa invete din propriile lui greseli va depinde toata viata de noi si cred ca nimeni nu doreste asta! Trebuie sa-si formeze propriul lor drum iar noi sa fim acei ingeri pazitori care sa-i indrume atunci cand nu mai stiu pe care carare s-o ia!

Icar
publicat la 18.02.2006 (4582 citiri)