· articole
· intamplari

Află cum îți ajuți copilul școlar să fie activ
Află cum îți ajuți copilul școlar să fie activ și să includă în programul zilnic minim 60 de minute de mișcare

Când copilul tău începe să meargă la școală, după care își face temele, apoi merge la vreun curs/ atelier la care ții să participe sau este înscris la un program after-school, îi mai rămâne liber un interval de timp destul de scurt, după-amiaza târziu, pentru ca el să poate face activitate fizică.

copil activ
Folosirea tabletei fără ca părinții să limiteze timpul destinat uzului acesteia este unul din elementele care încurajează sedentarismul în rândul copiilor.

În plus, televizorul, tableta și jocurile pe calculator concurează pentru atenția lui. Cu toate acestea, experții spun că, la această vârstă, copilul are nevoie de cel puțin 60 de minute de activitate fizică în fiecare zi. Prin urmare, ce e de făcut?

În primul rând, trebuie să ieșiți din casă.
Copiii sar, aleargă, se cațără mai mult în aer liber decât atunci când se află în spații închise, în casă. În al doilea rând, sunt și mai multe șanse ca un copil să fie activ dacă este însoțit de un prieten, deoarece activitățile cu colegii/ prietenii sunt foarte importante pentru el acum. În cazul în care copilul tău este înscris la o grădiniță cu program prelungit sau la un program de after school, asigură-te că activitatea fizică face este inclusă regulat în program.

Fii un exemplu pentru el.
Cât de activ este și cât de mult iubește să facă mișcare sunt aspecte care sunt influențate de tine și de felul în care alegi să-ți petreci timpul liber. Prin urmare, dacă distanțele nu sunt lungi, mai bine fă o plimbare până la școală, bibliotecă, magazin decât să mergi cu mașina. Chiar și acasă, încearcă să incluzi în program momente dedicate activității fizice (yoga, stretching, câteva exerciții fizice) și încurajează-l să ți se alăture.

Include ieșirile în programul zilnic
Acordă atenție ieșirilor și activităților fizice în aceeași măsură în care te preocupi de alimentația, baia copilului și de rutina de dinainte de culcare. Pot fi o plimbări după masa de seară (ca să căutați stele, licurici etc), excursii la sfârșit de săptămână, înot, ieșiri cu bicicleta în familie, cu rolele. Indiferent de programul pe care-l stabilești, trebuie să te asiguri că preocupările familiei tale sunt active, nu sedentare, precum deplasarea cu mașina.

Foto: Guliver/ Thinckstock
Sursă: BabyCenter.com.

"Află cum îți ajuți copilul școlar să fie activ" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent