· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Ai grija ce animal de companie ii iei copilului tau.

Care este cel mai alergenic animăluţ
Animalele de companie pot aduce numeroase beneficii asupra psihicului şi dezvoltării adulţilor şi copiilor. Cu toate acestea, anumite persoane pot fi alergice la aceste animale, de aceea trebuie să fie atenţi la sănătatea lor.

Citeşte şi Oamenii care au câine sunt mai sănătoşi: De ce boli ne feresc animalele de companie pe
net/oamenii-care-au-caine-sunt-mai-sanatosi-de-ce-boli-ne-feresc-animalele-de-companie_79081.html">RTV.NET

Alergiile la animale sunt din ce în ce mai frecvente. Multe persoane cred că alergia la animale este provocată de blana pisicilor şi a câinilor. Cu toate acestea, alergenele cele mai importante sunt de fapt proteinele secretate de glandele sudoripare ale pielii animalului, care se îmbibă în blană. Acestora li se adaugă şi proteinele din salivă care se lipesc de păr atunci când animalul se linge. Şi urina este o sursă de proteine care declanşează alergii. Oamenii sunt mai predispuşi la alergii din cauza pisicilor, deoarece felinele se ling mai des şi petrec mai mult timp în casă, în preajma oamenilor.

Citeşte şi Cum ne amenajăm casa atunci când avem animale de companie FOTO

Majoritatea alergenilor sunt prezenţi în salivă, piele, urină şi prin toaleta pe care şi-o face animalul alergenii ajung şi pe firele de păr. Alergenii sunt mici şi plutesc în atmosferă, aceştia neputând fi văzuţi cu ochiul liber. Ei pot persista în locuinţe şi după îndepărtarea animalului. Alergenii de animale se găsesc în locuinţe, dar şi în spaţiile publice. Prin aeropurtare sau fiind fixate pe hainele proprietarilor, alergenii de la animale pot ajunge şi în locuri publice (şcoli, cinematografe etc). Alergenii de animale pătrund în organismul uman prin inhalare sau iau contact direct cu pielea, mucoase (conjunctivă). Pisica este cel mai alergenic. Alte animale cu risc de alergie sunt: câinele, hamsterii, cobaii, iepurii, caii etc, a declarat, pentru RTV.NET , Diana Deleanu, alergolog.

Află pe RTV.NET prin ce se manifestă alergiile la animale în rândul copiilor.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent