· articole
· intamplari

A inceput evaluarea nationala a elevilor de clasa a VIII-aCandidatii la evaluarea nationala la limba si literatura romana au avut de rezolvat azi cerinte pe texte din Ioan Slavici si Tudor Opris, anunta Agerpres.


com/2009/08/education1.jpg"/>
Ministerul Educatiei a informat luni dimineata, intr-un comunicat citat de Mediafax, ca evaluarea nationala la clasa a VIII-a a inceput fara probleme, subiectele fiind transmise si preluate in conditii de securitate de catre toate cele 1.438 de centre de comunicare, respectiv toate inspectoratele scolare judetene.

Elevii au avut de scris, la subiectul numarul 1, despre un text din Rodul tainic a lui Ioan Slavici si au avut de rezolvat elemente de sintaxa si morfologie. Totodata, candidatilor li s-a cerut sa numeasca doua moduri de expunere utilizate si sa descrie in cinci randuri semnificatia unei fraze.

La punctul b al subiectului 1, absolventii de clasa a VIII-a au avut de scris o compunere din 10-15 randuri in care sa argumenteze ca textul citat este dintr-un basm.

La cel de-al doilea subiect, candidatilor li s-a dat textul Enciclopedia lumii vii de Tudor Opris, fiindu-le prezentate mai multe cerinte.

Ei au mai avut de scris o compunere de 10-15 randuri in care sa descrie un tablou de natura si sa prezinte caracterul tabloului (real sau imaginar), folosind un limbaj expresiv in descrierea acestuia. De asemenea, au avut de respectat la compunere limita de spatiu indicata si de redactat un continut adecvat cerintei formulate.

Subiectele au fost transmise si preluate in conditii de securitate de catre toate cele 1.438 de centre de comunicare, respectiv toate inspectoratele scolare judetene, aplicandu-se procedurile electronice de securitate. In concluzie, prima proba din cadrul evaluarii nationale pentru elevii de clasa a VIII-a - proba scrisa la Limba si literatura romana, programata luni, 20 iunie, incepe la ora 9.00, conform graficului stabilit, a precizat Ministerul Educatiei.

Pentru sustinerea probei s-au inscris 223.222 elevi, examenul fiind organizat in 4.973 de unitati de invatamant.

Sursa : Agerpres.
"A inceput evaluarea nationala a elevilor de clasa a VIII-a" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 2.33
voturi 3


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent