· articole
· intamplari

Ai sau nu nevoie de o pompă de sân? Iată de ce este recomandată această achiziție
Folosirea pompei de sân este un subiect ce a născut multe polemici, însă ea nu este nici pe departe un moft sau o achiziție inutilă.

Iată cum poate ajuta ea o prospătă mămică.

Pompa de sân este un accesoriu extrem de util unei mămici, însă de-a lungul timpului au existat și păreri contra utilizării ei. Principalul motiv folosit de cei care nu o recomandă este apariția confuziei dintre sân și tetina biberonului. Îți oferim mai jos mai multe informații care te vor ajuta să iei cea mai bună decizie pentru tine și bebelușul tău, astfel încât el să primească toți nutrienții din laptele matern, iar tu să ai parte de câteva momente de relaxare.

1. Confuzia dintre tetină și sân apare doar dacă este oferită suzeta sau biberonul în prima lună de viață

Când copilului îi este oferit încă din prima lună de viață biberonul – care implică mai puțin efort pentru el – el va refuza după aceea sânul, alegând varianta mai ușoară. Din acest motiv multe persoane consideră inoportună folosirea pompei de sân, pentru că implică folosirea biberonului și duce la apariția acestei confunzii și la refuzul sânului. După prima lună, însă, utilizarea biberonului nu va mai avea același risc, iar copilul va accepta fără probleme ambele variante – și cea cu biberon cu lapte matern și cea cu hrănirea la sân.

2. Pompa de sân stimulează lactația și previne mastita

Lactația este un proces care funcționează după principiul cererii și ofertei, așa că, pentru a o stimula, ai nevoie de o „cerere”. Pompa de sân ajută enorm în acest sens, deoarece odată ce sânul este golit de lapte, corpul mamei înțelege că trebuie să-l reumple. Când copilul adoarme frecvent la sân, refuză sânul, nu apucă în mod corect sânul și nu are un ritm de hrănire constant, producția de lapte este influențată în mod direct și scade. O pompă de sân acționează în mod benefic din acest punct de vedere ajutând la eliminarea laptelui deja produs și, în mod automat, declanșarea procesului de producție pentru a reumple sânul. Ea este de ajutor și pentru susținerea reluarii alăptării după ce a fost întreruptă o perioadă.

Mămicile au de ales între variante manuale și electrice, fiecare venind cu caracteristici proprii, după cum poți vedea printre aceste pompe de sân. De acolo poți afla și care este diferența dintre ele, atât din punct de vedere al caracteristicilor, cât și al prețului, pentru a face cea mai bună alegere pentru tine și bebelușul tău.

Un alt motiv pentru care pompa de sân este recomandată mămicilor este pentru prevenirea mastitei. Această afecțiune este provocată, printre altele, și de alăptările prea rare, însă cu pompa de sân ele pot fi făcute independent de programul copilului.

3. A fi mamă este un job cu normă întreagă, dar asta nu înseamnă că nu meriți o pauză din când în când

O pompă de sân este de mare ajutor și pentru că îi oferă o pauză mamei. Laptele matern poate fi depozitat în recipiente speciale și pus la frigider sau la congelator pentru a-l hrăni pe bebe chiar și când mama nu este în preajmă. În felul acesta mama poate avea parte de o noapte de somn cap-coadă în timp ce tatăl se ocupă de hrănire sau pur și simplu de o seară relaxantă la un film alături de soț sau de prietene. În plus, dacă îți dorești să te întorci mai devreme de un an la serviciu, pompa de sân este, cu siguranță, un accesoriu indispensabil.

Sursa foto: Shutterstock .

"Ai sau nu nevoie de o pompă de sân? Iată de ce este recomandată această achiziție " | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre primii pasi:
Bebelusii si problemele lor. Partea a II-a - Colici

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent