· articole
· intamplari

Ai sau nu nevoie de o pompã de sân? Iatã de ce este recomandatã aceastã achiziție
Folosirea pompei de sân este un subiect ce a nãscut multe polemici, însã ea nu este nici pe departe un moft sau o achiziție inutilã.

Iatã cum poate ajuta ea o prospãtã mãmicã.

Pompa de sân este un accesoriu extrem de util unei mãmici, însã de-a lungul timpului au existat și pãreri contra utilizãrii ei. Principalul motiv folosit de cei care nu o recomandã este apariția confuziei dintre sân și tetina biberonului. Îți oferim mai jos mai multe informații care te vor ajuta sã iei cea mai bunã decizie pentru tine și bebelușul tãu, astfel încât el sã primeascã toți nutrienții din laptele matern, iar tu sã ai parte de câteva momente de relaxare.

1. Confuzia dintre tetinã și sân apare doar dacã este oferitã suzeta sau biberonul în prima lunã de viațã

Când copilului îi este oferit încã din prima lunã de viațã biberonul – care implicã mai puțin efort pentru el – el va refuza dupã aceea sânul, alegând varianta mai ușoarã. Din acest motiv multe persoane considerã inoportunã folosirea pompei de sân, pentru cã implicã folosirea biberonului și duce la apariția acestei confunzii și la refuzul sânului. Dupã prima lunã, însã, utilizarea biberonului nu va mai avea același risc, iar copilul va accepta fãrã probleme ambele variante – și cea cu biberon cu lapte matern și cea cu hrãnirea la sân.

2. Pompa de sân stimuleazã lactația și previne mastita

Lactația este un proces care funcționeazã dupã principiul cererii și ofertei, așa cã, pentru a o stimula, ai nevoie de o „cerere”. Pompa de sân ajutã enorm în acest sens, deoarece odatã ce sânul este golit de lapte, corpul mamei înțelege cã trebuie sã-l reumple. Când copilul adoarme frecvent la sân, refuzã sânul, nu apucã în mod corect sânul și nu are un ritm de hrãnire constant, producția de lapte este influențatã în mod direct și scade. O pompã de sân acționeazã în mod benefic din acest punct de vedere ajutând la eliminarea laptelui deja produs și, în mod automat, declanșarea procesului de producție pentru a reumple sânul. Ea este de ajutor și pentru susținerea reluarii alãptãrii dupã ce a fost întreruptã o perioadã.

Mãmicile au de ales între variante manuale și electrice, fiecare venind cu caracteristici proprii, dupã cum poți vedea printre aceste pompe de sân. De acolo poți afla și care este diferența dintre ele, atât din punct de vedere al caracteristicilor, cât și al prețului, pentru a face cea mai bunã alegere pentru tine și bebelușul tãu.

Un alt motiv pentru care pompa de sân este recomandatã mãmicilor este pentru prevenirea mastitei. Aceastã afecțiune este provocatã, printre altele, și de alãptãrile prea rare, însã cu pompa de sân ele pot fi fãcute independent de programul copilului.

3. A fi mamã este un job cu normã întreagã, dar asta nu înseamnã cã nu meriți o pauzã din când în când

O pompã de sân este de mare ajutor și pentru cã îi oferã o pauzã mamei. Laptele matern poate fi depozitat în recipiente speciale și pus la frigider sau la congelator pentru a-l hrãni pe bebe chiar și când mama nu este în preajmã. În felul acesta mama poate avea parte de o noapte de somn cap-coadã în timp ce tatãl se ocupã de hrãnire sau pur și simplu de o searã relaxantã la un film alãturi de soț sau de prietene. În plus, dacã îți dorești sã te întorci mai devreme de un an la serviciu, pompa de sân este, cu siguranțã, un accesoriu indispensabil.

Sursa foto: Shutterstock .

"Ai sau nu nevoie de o pompã de sân? Iatã de ce este recomandatã aceastã achiziție " | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre primii pasi:
Bebelusii si problemele lor. Partea a II-a - Colici

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent