· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Ajutor pentru familiile sarace

Autor: Onush
data publicarii: 29.10.05
Persoanele singure sau familiile cu o situatie materiala precara pot beneficia de ajutor social din partea autoritatilor. Alexandrina Rosca, director adjunct al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, va spune care sunt conditiile pe care trebuie sa le indepliniti pentru a beneficia de acest ajutor si care este nivelul lunar al venitului minim garantat. Acest venit se asigura de autoritati prin acordarea ajutorului social lunar, in conditiile Legii 416/2001. Cuantumul ajutorului social se stabileste ca diferenta intre nivelurile minime si venitul net lunar al familiei sau al persoanei singure.

Daca din calcul rezulta un ajutor social mai mic de 5 lei (50.000 lei vechi), se acorda 5 lei. Iata conditiile pe care trebuie sa le indepliniti pentru a beneficia de ajutor:
* Venitul persoanei sau, dupa caz, al familiei sa nu depaseasca plafonul venitului minim garantat. La stabilirea venitului net lunar se iau in considerare toate veniturile pe care membrii familiei le realizeaza, cu exceptia alocatiei familiale complementare si a celei de sustinere pentru familia monoparentala;
* Familiile care au copii la scoala trebuie sa aduca adeverinte din care sa reiasa daca elevii beneficiaza sau nu de burse;
* Persoanele care nu realizeaza venituri de nici un fel trebuie sa certifice acest lucru printr-o declaratie notariala;
Cererile se depun la primaria localitatii in care domiciliaza solicitantul. Pe baza unei anchete sociale, primarul aproba sau nu acordarea acestui ajutor. in schimbul ajutorului primit, persoanele apte de munca trebuie sa efectueze 72 de ore de munca in folosul comunitatii. Ele trebuie sa dovedeasca, din 3 in 3 luni, ca sunt in evidenta agentiilor teritoriale de munca si ca nu au refuzat nejustificat un loc de munca sau participarea la un program de pregatire profesionala. De la aceasta regula fac exceptie pensionarii si persoanele care dovedesc ca si-au pierdut capacitatea de munca.

Cati bani va da statul
Nivelul lunar al venitului minim garantat este:
1 persoana . 88,3 lei;
2 persoane . 158,4 lei;
3 persoane . 220 lei;
4 persoane . 272,5 lei;
5 persoane . 325,4 lei.
In familiile in care sunt mai mult de 5 persoane, pentru fiecare persoana in plus, se mai adauga cate 22 lei.Libertatea.

"Stiri: Stiri: Ajutor pentru familiile sarace" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent