· articole
· intamplari

Alaptare - 13.11.2002Am hotarat sa fac un rezumat al acestor sedinte, de fiecare data. Cred ca pot fi folositoare tinerelor mame.

Deci, ia sa vedem ce am avut azi?

Un caz de refuz de san din cauza introducerii biberonului in urma unei gripe. Asa ca am sarit repede cu incurajarile de rigoare: biberoanele se depoziteaza bine de tot, se scot toate cutiile cu RABDARE si NERVI DE OTEL si se reincepe alaptatul si cu infometare daca este cazul.Si despre ce s-a mai discutat?
Despre pastilele de oprire a lactatiei care pot provoca ameteli, varsaturi etc., dar daca trebuie .

Si despre plantele care maresc lactatia, in special Fenugreek alias Trigonella foenum-graecum L, planta cunoscuta de vechii egipteni, adica de vreo 3-4 mii de ani, dar pe care inca n-am reusit sa o indentificam cu ceva ce se gaseste la Plafar. Dar mai speram, totusi!

Si despre ce am mai vorbit? Despre asistentele din maternitate care au lapte praf la discretie! si ofera imediat, indiferent daca mama vrea sau nu sa alapteze! Si si la 3 ore, ca la carte, ca doar mama-natura stie cand bate ceasul de pe perete, nu?
Si daca un sugar are icter si doarme mai mult, gata: la biberon! Ca doar cine vrea sa deranjeze mamica sa vina sa alapteze, ca doar nu asta a inceput sa fie munca ei de zi cu zi, de ora cu ora din momentul nasterii micutului, nu?
Doreste mai mult timp sa suga? Nu se poate ca s-a terminat ratia de timp pentru sugari. Hmmm, ce sa-i faci? Pana peste 3 ore suporta si daca nu . biberonul.
Asa ca am ajuns la concluzia ca asistentele sunt cele care s-au bagat pe linie si ne mai bruiau reteaua.

O mamica a fost indecisa la problema de diversificare: doctorul spune ca pana la 9 luni numai lapte de mama si fructe, dar copilul plange si vrea sa manance. Ce sa faca? Spuneti parerea ta aici.

Si evident eterna problema a formelor sanilor nu dispare si tot la aceeasi concluzie se ajunge: depinde de la organism la organism.

Si pe langa toate astea, am facut cunostinte noi si am spus bancuri.

Hai si tu sa vezi cum e!

Lapte mult!.

"Alaptare - 13.11.2002" | cont nou | 5 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Apropo de asistentele din maternitate.
Eu am nascut la maternitatea din Ploiesti acum 4+ ani. Nici o asistenta nu s-a comportat cum am vazut mai sus, dimpotriva, veneau si-ti faceau scandal ca uiti de copil si nu-i dai sa manince. In cazul meu veneau si dupa 1 ora, caci nu stiau ca nu numai ele faceau treaba asta, ci si alte mamici panicate ca nu le dorm bebeii din cauza lui Alex. Bineinteles ca asta era valabil pt. majoritatea caci aveau niste guri de te capiau. :-))

Ce nu mi-a placut a fost metoda lor de a te duce in grup la prima alaptare, pt. teorie si practica. Au fost strinse mai intii toate gravidele care au nascut in 24 de ore si duse la alaptat. Asa ca puiul meu m-a asteptat aproape 22 de ore pt. asta, in timp ce ultimul nascut a asteptat vreo 7-8 doar. Aici mi s-a parut tare aiurea, dar am inteles ca li s-a oferit apa cu glucoza celor mai insetati. :-((
Lapte formula dadeau doar la bebeii a caror mame aveau probleme cu sinii.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre evenimente:
Sarcina si Nasterea - 4 decembrie 2002

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent