· articole
· intamplari

Alege cu atentie produsele de ingrijire a pielii pentru cel mic



Dupa nastere, pielea bebeluşului este imatură în termeni de structură şi funcţionalitate. Pielea reprezintă o barieră ce separă organele interioare de mediul extern. Tot ea are rol de protectie împotriva pierderii de apă, leziunilor mecanice, efectelor radiaţiei ultraviolete şi substanţelor alergenice.De asemenea, joacă un rol important în termoreglare şi îndeplineşte funcţiile tactile.

Pielea copilasilor este foarte delicată şi doar la ceva timp după naştere se maturizează complet şi îşi capătă structura corectă.

Procesul de maturizare a pielii copilului se intensifică în primii 2-3 ani de viaţă şi durează până la pubertate. Pielea bebeluşului este foarte subţire şi din cauza stratului de lipide slab dezvoltat este cu mult mai permeabilă pentru compuşii chimici, ce deseori se dovedesc a fi toxici pentru piele. Grosimea epidermului inca insuficient dezvoltat influenţează negativ menţinerea temperaturii adecvate a corpului şi, ca rezultat, copilul este expus atât riscului de răcire, cât şi celui de supraîncălzire.
In plus, bebeluşii au pielea mai susceptibilă la infecţii. Aceste diferenţe fac pielea copiilor deosebit de sensibilă şi din această cauză ea necesită o protecţie complexă, în special împotriva radiaţiei solare.
Cercetările arată, că bronzatul intensiv în timpul copilăriei măreşte semnificativ riscul cancerului de piele în viaţa matură.
Pielea micuţilor nu se protejează singură.

Doamna Monika Pasikowska de la Centrul de Cercetări Ştiinţifice Dr. Irena Eris da cateva sfaturi utile pentru parinti: „ Este foarte important să utilizăm produse cosmetice dezvoltate special pentru copii. Acestea sunt create cu scopul de a sprijini funcţia de barieră protectoare a pielii şi de a preveni iritaţiile şi leziunile epidermului. Nu trebuie să conţină substanţe parfumate şi coloranţi pentru a evita iritarea. Se poate întâmpla ca, în ciuda eforturilor, pielea micuţului să fie înroşită. În acest caz se recomandă utilizarea preparatelor cu conţinut de zinc sau pantenol, care calmează eficient iritaţiile”

Special pentru cei mici, la Centrul de Cercetări Ştiinţifice Dr. Irena Eris a fost creata gama Pharmaceris Baby, cu produse de ingrijire ce au in componenta numai ingrediente blânde de cea mai bună calitate si cu eficacitate sporită: gel delicat penttru spalarea corpului si parului, lotiune hidratanta de corp, crema protectoare impotriva eritemului fesier.

Cu Pharmaceris B copilul ta va fi bine ingrijit si in siguranta!




.





"Alege cu atentie produsele de ingrijire a pielii pentru cel mic" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre igiena:
Raceala si Gripa

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent