· articole
· intamplari

Alege-i jucariile in functie de varsta!jpg?width=200&height=300"/>
Jucariile sunt distractia copilului, serviciul lui, manualele lui. Si nu numai cand e bebelus, ci si mai tarziu, pana spre 6-7 ani, cand intra la scoala.

1-2 ani
Fetitelor le plac papusile. Vor sa fie ca mami. In plus, cu ajutorul lor, descopera corpul uman. Nici baieteii (multi dintre ei) nu se dau in laturi de la a se juca uneori cu papusile.

Cuburile, din materiale mai moi, fara colturi prea scutite, care pot fi aruncate, dar si .cladite. Copilul e fericit cand le arunca si i se arunca inapoi. Un joc palpitant si totodata o bucurie, pentru ca isi da seama ca, de cele mai multe ori, ce pleaca se intoarce. Si, asa cum se intorc cuburile aruncate, se intorc si mami si tati cand pleaca.

Jucariile pe roti, care se trag/imping nu trebuie sa lipseasca acum. Sunt de un real ajutor pentru.mersi! Carucioare, tractorase, masinute - toate sunt excelente si-i vor ocupa o buna parte din zi.

Cartile cu animale sunt foarte apreciate in aceasta perioada. Si, pentru ca sunt atat de pretuite, e bine sa aiba pagini groase, cartonate.

2-3,5 ani
In continuare papusile, care deja invata tot felul de lucruri: sa faca la olita, sa manance, sa doarma etc.

Mingea inveseleste si cel mai tacut copil. In plus, il ajuta sa socializeze si sa-si dezvolte simtul echilibrului, coordonarea miscarilor.

Jocurile de puzzle ajuta copilul sa invete sa se concentreze, sa-si exerseze memoria si simtul de observatie. Atentie, puzzle-ul nu trebuie sa fie foarte complicat, pentru ca micutul s-ar putea frustra, descuraja.

Jocurile de constructie, care capata tot felul de.destinatii. De la castelul printesei pana la garajul masinutelor preferate. Dezvolta imaginatia si puterea de coordonare.

Tot la aceasta varsta ii mai poti cumpara tabla de scris sau jocuri de coordonare de tipul bilele o iau pe aici.

Nu uita!
De-acum, copilul are nevoie de coltul lui. Daca nu are incaperea lui, macar un colt al camerei de zi ar trebui sa-i apartina. Un cort de indieni ar fi foarte potrivit: acolo s-ar retrage, si-ar tine jucariile preferate, te-ar invita la el. Sau o masuta potrivita pentru multe activitati.

Sursa: mamica de azi.
"Alege-i jucariile in functie de varsta!" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Magazin de jucarii
Articolul cel mai citit despre joaca:
Activitati pentru copii

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent