· articole
· intamplari

Alegerea cartilor pentru copii

Autor: mamaluieric
data publicarii: 01.09.03


Nu toti editorii afiseaza pe coperta varsta pentru care este indicata o carte, ceea ce face alegerea unei carti mai grea.

In zilele noastre apar asa de multe carti pe rafturile librariilor ca cel care nu urmareste cu atentie noile aparitii, nici nu poate sa se orienteze rapid printre ele.

Cateva laturi importante in alegerea unei carti:
  • numele editurii: sunt multe edituri in Romania care se ocupa cu editarea cartilor de copii, dar totusi sunt cateva care scot carti de calitate.
  • autorul si graficianul cartii: nu sunt multi autori romani contemporani si editurile scot la iveala carti mai vechi pe care parintii cu copii mici le si prefera.

    Totusi nu sunt de neglijat nici autorii sau graficienii incepatori.
  • calitatea hartiei, frumusetea cartii: pot fi dezamagiti multi parinti care se uita numai "daca e colorata cartea" fara a verifica integritatea textului si imaginile. Apar tot felul de carti straine pe care editurile le traduc petru ca sunt fie ieftine, fie considera ca vor avea succes. Aceste carti se pot cumpara relativ ieftin.
  • importanta imaginilor: se poate intampla ca editurile sa scoata o carte cu imagini diletante, kitsch-ioase, care par ca le plac. Asemenea carti nu sunt 'de nasul' copilului, ele pot sa schimbe lumea de valori a sa pentru o intreaga viata. Sa ne ferim sa le-o dam in mana.
Lectura placuta!.

"Alegerea cartilor pentru copii" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de mamaluieric

Evaluare
scor mediu 3.27
voturi 11


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent