· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Alergiile de primavara. Care sunt simptomele si cum se pot trata

Alergiile de primăvară sunt de cele mai multe ori cauzate de polen.
Există şi alergii la mucegaiurile de flori, dar cel mai frecvent incriminat este polenul. Prof. dr.

Bradu Iamandesc, medic primar alergolog, a prezentat pentru RomaniaTV.net ce înseamnă aceste alergii la polen, cum putem să le prevenim şi cum putem să le tratăm.

Cel mai alergenic animal de companie. Vezi cum se manifestă aceste alergii

Alergia este o reacţie a organismului care îşi exercită proprietăţile imunităţii, de protecţie, creând o reacţie de inflamaţie, la nivelul ţesuturilor cu bariere (precum pielea şi mucoasele) contra unor substanţe care nu sunt tolerate.

Sursele neştiute de alergie din casa ta

Alergia este un exces de zel al imunităţii. Imunitatea nu se exercită aşa cum este la omul normal împotriva unor duşmani cum ar fi virusurile, bacteriile, ciupercile şi celulele tumorale, ci se exercită şi asupra unor substanţe inocente, care practic nu deranjează pe nimeni în afară de aceşti bolnavi alergici, a declarat, pentru RomaniaTV.net, prof. dr.Bradu Iamandesc, medic primar alergolog.

Cum să îţi fereşti copilul de praful din aer

Cea mai mare parte a populaţiei suferă de alergiile la polen care afectează căile respiratorii şi mucoasa oculară: Când vorbim de alergiile de primăvară avem în vedere un grup de simptome, cauzate de polenuri, care afectează de regulă mucoasele şi mai ales mucoasa nazală şi oculară, cauzând aşa numitele rinoconjuctivite, dar şi mucoasa bronhiilor, cauzând crize de astm.

Spune-mi când te-ai născut ca să-ţi spun ce alergii poţi să faci

O altă manifestare a alergiilor, mai rar întâlnită, este cea care se manifestă pe piele, prezentând forme de urticarie. Acestea apar în momentul în care înfloresc pomii şi iarba.

Află cum se pot trata alergii de primăvară pe RomâniaTV.net. .

Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent