· articole
· intamplari

Alimentaţia BIO la bebeluşiÎn ultimii ani s-a constatat că tot mai multe probleme de sănătate se datorează alimentaţiei incorecte şi încărcate de aditivi, combinată cu un stil de viaţă agitat şi în care sportul îşi face loc tot mai greu. De aceea am început să fim din ce în ce mai atente la ce mâncăm, cum mâncăm şi când mâncăm. Iar atunci când începi o nouă etapă din viaţă şi apare un bebeluş în familie, va creşte preocuparea ta pentru o alimentaţie sănătoasă. Pentru că dezvoltarea sa armonioasă depinde exclusiv de deciziile pe care le iei, o soluţie actuală o reprezintă alimentele BIO.Ce este alimentaţia BIO?

Alimentele BIO sunt produse din ingrediente organice, nemodificate genetic şi neîmbogăţite chimic. Mai mult decât atât, plantele sunt cultivate pe terenuri pe care nu s-a aplicat îngrăşământ chimic în ultimii 3-5 ani şi nici la noile culturi nu se folosesc fertilizanţi chimici. În ceea ce priveşte produsele de origine animală, provin de la animale ce primesc hrană organică, fără produse concentrate şi nu sunt tratate cu hormoni de creştere sau antibiotice.

Beneficiile hranei organice

Mulţi dintre noi au tendinţa de a pune semnul egal între alimentele organice şi sănătate, datorită beneficiilor pe care acestea le pot avea asupra celor care le consumă. Astfel, alimentele BIO pot preveni îmbătrânirea precoce sau bolile cronice puse pe seama toxinelor conţinute de produsele tratate chimic. În plus, riscul intoxicaţiilor şi cel de dezvoltare a unor afecţiuni ale sistemului nervos sunt cu mult reduse atunci când consumăm alimente ecologice.

Alimentaţia BIO la copii

Preocuparea pentru alimentaţia BIO pentru micuţul tău apare odată cu etapa diversificării. De acum, elementele nutritive conţinute de laptele matern sau de formulele de lapte nu mai sunt suficiente pentru cel mic, de aceea este momentul să îmbogăţeşti dieta cu noi alimente.
Primele pe care le vei introduce treptat sunt fructele, legumele şi cerealele şi este foarte important să te asiguri că aceste produse sunt cât mai naturale. Este foarte important să ştii că cei mici sunt foarte sensibili la pesticide dat fiind că în această fază, aparatul digestiv şi sistemul renal sunt incomplet dezvoltate, deci incapabile să elimine substanţele dăunătoare din organism. Pentru a avea siguranţa că micuţul tău primeşte numai alimentele cele mai sănătoase şi de cea mai bună calitate, oferă-i numai produse verificate, precum Milupa.

Cerealele Milupa BIO pentru bebeluşi

Mereu atenţi cu burtica sensibilă a micuţilor şi având o experienţă de peste 80 de ani în dezvoltarea produselor pentru copii, Milupa a creat trei sortimente de cerealele BIO, ideale pentru începerea diversificării:

• Cereale BIO cu fulgi de ovăz (recomandate de la 4 luni)
• Cereale BIO 7 cereale (recomandate de la 6 luni)
• Cereale BIO 3 cereale (recomandate de la 6 luni)

Cerealele BIO de la Milupa provin din culturi agricole ecologice, în care nu s-au folosit îngrăşăminte chimice. Boabele cerealelor au fost măcinate şi transformate în fulgi delicaţi, pentru a căpăta o textură fină, adaptată pentru sistemul digestiv incomplet dezvoltat al micuţilor.

Cât ne costă alimentaţia BIO?

Alimentaţia BIO este o opţiune de stil de viaţă şi uneori de . buget. Astfel, costurile alimentelor ecologice pot fi deseori mai mari decât ale alimentelor obişnuite, însă beneficiile pentru sănătate nu sunt deloc de neglijat.
Costul nu este, însă, o problemă în cazul cerealelor Milupa BIO – cele trei sortimente disponibile acum pot fi achiziţionate din hipermarket-uri şi farmacii la acelaşi preţ cu celelalte sortimente de cereale cu lapte Milupa.

Asigură-i micuţului tău o nutriţie sănătoasă pentru a beneficia de o dezvoltare armonioasă, iar tu te vei bucura de un copil fericit.

"Alimentaţia BIO la bebeluşi" | cont nou | 1 comentariu
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
30.06.11 19:55: dodosasha
Cerealele Milupa Bio din poza recomandate de la 4 luni sunt fulg de OREZ nu ovaz !!!
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre ce mancam?:
Ce trebuie sa stii despre alimentatie si greutate in sarcina

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent