· articole
· intamplari

Alimente antiraceala
O alimentație bazată pe lapte matern, fructe și legume proaspete, carne slabă și pește va ajuta organismul micuțului să facă față sezonului rece.Variațiile bruște de temperatură și umiditatea crescută din sezonul rece sunt condiții prielnice pentru apariția răcelilor și a gripelor.

Pentru a preveni îmbolnăvirile în această perioadă, dar și pentru a accelera vindecarea, poți să apelezi, pe lângă medicamentele pe care pediatrul le va recomanda în caz de nevoie, la câteva alimente antirăceală, ce îl vor ajuta pe cel mic în lupta cu boala.

Laptele matern
Laptele matern, în special colostrul, este bogat în factori de rezistență, inclusiv imunoglobuline, și este un puternic imunostimulator. Așa că, dragă mămico, alăptează-ți puiuțul cel puțin până la vârsta de un anișor, pentru că laptele matern ajută cel mai mult la creșterea rezistenței organismului copilașului tău împotriva infecțiilor!

Supa de pui
Pe primul loc în topul alimentelor antirăceală și a celor împotriva gripei se află supa de pui! Asta pentru că are proteine de cea mai bună calitate, din care se formează anticorpii. Consumată caldă, supa ajută la desfundarea nasului, calmarea durerilor de gât și scăderea temperaturii. În plus, este plină de vitamine și substanțe active care ajută la întărirea imunității.

Somonul
Fără îndoială ai auzit că acest aliment este o importantă sursă de acizi grași omega-3, dar știai că o singură porție de somon conține până la 1.000 U.I. de vitamina D3, vitamină esențială în lupta cu răcelile? Așa că oferă-i micuțului tău câte o porție de somon la grătar în zilele friguroase de toamnă.

Morcovul
O dietă bogată în beta-caroten, care se mai găsește și în ardeiul gras, broccoli, cartofi dulci și dovlecei, protejează mucoasa nazală, blocând germenii înainte de pătrunderea lor în organism. Prepară-i zilnic puiului tău supe și piureuri din morcovi, precum și din celelalte legume menționate ca fiind alimente antirăceală.

Citricele
Consumate ca atare sau sub formă de suc proaspăt, citricele ajută organismul în perioadele de răceală sau gripă. De aceea, ai grijă să nu lipsească din meniul zilnic al copilului tău sucurile proaspete de citrice!
.

"Alimente antiraceala" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre sanatate:
Masurarea temperaturii. Metode si tipuri de termometre folosite

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent