· articole
· intamplari

Alimente antiraceala
O alimentaþie bazatã pe lapte matern, fructe ºi legume proaspete, carne slabã ºi peºte va ajuta organismul micuþului sã facã faþã sezonului rece.Variaþiile bruºte de temperaturã ºi umiditatea crescutã din sezonul rece sunt condiþii prielnice pentru apariþia rãcelilor ºi a gripelor.

Pentru a preveni îmbolnãvirile în aceastã perioadã, dar ºi pentru a accelera vindecarea, poþi sã apelezi, pe lângã medicamentele pe care pediatrul le va recomanda în caz de nevoie, la câteva alimente antirãcealã, ce îl vor ajuta pe cel mic în lupta cu boala.

Laptele matern
Laptele matern, în special colostrul, este bogat în factori de rezistenþã, inclusiv imunoglobuline, ºi este un puternic imunostimulator. Aºa cã, dragã mãmico, alãpteazã-þi puiuþul cel puþin pânã la vârsta de un aniºor, pentru cã laptele matern ajutã cel mai mult la creºterea rezistenþei organismului copilaºului tãu împotriva infecþiilor!

Supa de pui
Pe primul loc în topul alimentelor antirãcealã ºi a celor împotriva gripei se aflã supa de pui! Asta pentru cã are proteine de cea mai bunã calitate, din care se formeazã anticorpii. Consumatã caldã, supa ajutã la desfundarea nasului, calmarea durerilor de gât ºi scãderea temperaturii. În plus, este plinã de vitamine ºi substanþe active care ajutã la întãrirea imunitãþii.

Somonul
Fãrã îndoialã ai auzit cã acest aliment este o importantã sursã de acizi graºi omega-3, dar ºtiai cã o singurã porþie de somon conþine pânã la 1.000 U.I. de vitamina D3, vitaminã esenþialã în lupta cu rãcelile? Aºa cã oferã-i micuþului tãu câte o porþie de somon la grãtar în zilele friguroase de toamnã.

Morcovul
O dietã bogatã în beta-caroten, care se mai gãseºte ºi în ardeiul gras, broccoli, cartofi dulci ºi dovlecei, protejeazã mucoasa nazalã, blocând germenii înainte de pãtrunderea lor în organism. Preparã-i zilnic puiului tãu supe ºi piureuri din morcovi, precum ºi din celelalte legume menþionate ca fiind alimente antirãcealã.

Citricele
Consumate ca atare sau sub formã de suc proaspãt, citricele ajutã organismul în perioadele de rãcealã sau gripã. De aceea, ai grijã sã nu lipseascã din meniul zilnic al copilului tãu sucurile proaspete de citrice!
.

"Alimente antiraceala" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre sanatate:
Masurarea temperaturii. Metode si tipuri de termometre folosite

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent