· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Alimente interzise in scoli si gradiniteIn ciuda legislatiei in vigoare, copiii continua sa manance la scoala si la gradinita alimente cu mult zahar si grasimi.

O lege din 2008 privind alimentatia elevilor si copiilor de gradinita interzice produsele pe baza de zahar, grasimi si fast-food. O verificare efectuata de reprezentanti ai Autoritatii Nationale a Protectiei Consumatorului au descoperit insa numeroase scoli si gradinite care nu respecta acest regulament. Astfel, in meniul copiilor se regasesc gustari nesanatoase, care le pun in pericol organismul.Gradinitele cu program prelungit, care ofera micutilor gustari de pranz, le pun acestora pe masa ciocolata, branza topita, foietaje si cereale cu zahar. Desi au primit amenzi din partea ANPC, directorii nu au luat masuri, ba chiar au omis sa-i informeze si pe parintii celor mici.

In ceea ce priveste alimentatia elevilor din scoli, multi dintre ei se aprovizioneaza in pauze de la chioscurile din incinta unitatilor de invatamant, unde pot alege dintre chipsuri, acadele si sucuri cu un nivel de zahar peste limita admisa in lege.

Cei mai multi reprezentanti ai scolilor si gradinitelor pun aceste nereguli pe seama lipsei de fonduri, insa parintii platesc lunar la gradinte o taxa de 1.050 de lei. Banii nu sunt insa folositi in interesul copiilor, motiv pentru care hrana nesanatoasa duce la cresterea cazurilor de obezitate. In prezent, 2 din 10 copii este supraponderal.

Sursa: mami.ro
.

"Stiri: Stiri: Alimente interzise in scoli si gradinite" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent