· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Alimentele nesanatoase, interzise in scoli si gradinite

Senatorii intentioneaza sa interzica comercializarea alimentelor nesanatoase in scoli, gradinite si crese. Ministerul Sanatatii urmeaza sa elaboreze o lista a alimentelor nesanatoase, a caror preparare, comercializare si distributie in unitatile de invatamant preuniversitar va fi interzisa, conform unei propuneri legislative adoptate marti de Senat.

Potrivit NewsIn, ministerul Sanatatii va intocmi si actualiza lista alimentelor nesanatoase, conform recomandarilor specialistilor in nutritie. Inclusiv meniurile servite in cantinele din unitatile de invatamant vot trebui sa primeasca avizul specialistilor in nutritie acreditati de Ministerul Sanatatii.Legea definese ca alimentatie sanatoasa acel mod de alimentate dovedit stiintific a fi optim sanatatii omului. Sub denumirea de aliment nesanatos se intelege un aliment cu un aport substantial de compusi cu efect daunator sanatatii (grasimi, sare, zahar, indulcitori, aditivi alimentari) in detrimentul compusilor cu efect benefic (fibre, vitamine, minerale).

Proiectul initiat de mai multi deputati PSD, PD, PNL si UDMR si sustinut inclusiv de reprezentantii minoritatilor a fost adoptat de senatori cu 46 de voturi pentru si o antinere. El urmeaza sa intre acum in dezbaterea Camerei Deputatilor, care este camera decizionala.

Romania nu este singura tara care ia masuri impotriva alimentelor nesanatoase destinate copiilor.

Cotidianul The Times scria, in editia de luni, ca premierul britanic Gordon Brown va cere Uniunii Europene sa actioneze si sa ceara producatorilor sa inlature aditivii precum tartrazina sau galben de chinolina din alimente, folosite in multe produse „apreciate” de copii.

Anuntul premierului britanic a survenit dupa ce, la sfarsitul saptamanii trecute, a fost dat publicitatii un studiu efectuat pe 300 de copii britanici, care a arata ca aditivii comuni (benzoatul de sodiu, combinat cu anumiti coloranti cum ar fi galben de chinolina ori rosu Ponceau) folositi in sucuri, inghetata, bomboane, produse de patiserie, snackuri sau chipsuri cauzeaza hiperactivitate copiilor.Sursa: Hotnews.ro.

"Stiri: Stiri: Alimentele nesanatoase, interzise in scoli si gradinite" | cont nou | 1 comentariu
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
26.12.07 12:48: ella-tony
Nu stiu cu ce ar ajuta o lista a alimentelor nesanatoase, atat timp cat si cele sanatoase pot suferi modificari care sa le denatureze calitatile. Cred ca parintii au un rol important in educarea copiilor in ceea ce priveste consumul altor produse alimentare decat cele preparate acasa. Cu toata interzicerea in scoli a substantelor toxice (tutun, alcool, droguri, etc.) acestea continua sa fie inca spaima multor parinti, asa ca... E bine totusi sa nu fie comercializate direct copiilor.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de onush

Evaluare
scor mediu 2.6
voturi 5


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent