· articole
· intamplari

 De la lume adunate...

Am fost prima gravida muscata de un caine


Autor Cristina Balan
Dragi mămici,

Acum 10 ani am rămas însărcinată cu primul meu copil. Am avut o sarcină ușoară, fără probleme, neavând nici măcar grețuri. Am trecut însă prin foarte mari emoții atunci când am fost mușcată de un câine vagabond.


În acea perioadă, străzile Bucureștiului încă mai erau pline de câini fără stăpân.

Eram în luna a IV-a de sarcină, era iarnă și ieșisem din casă ca să merg la serviciu.


Chiar pe strada unde locuiam, la câțiva metri de casă, s-au apropiat de mine, din spate, 3-4 câini. Unul dintre ei, mare și roșcat, fără să scoată niciun sunet, s-a apropiat de mine și m-a mușcat de picior, după care a fugit. Mușcătura a fost adâncă, încât mi-a rupt pantalonii, iar sângele începuse să curgă. M-am întors acasă, m-am bandajat și m-am schimbat. Locul unde mă mușcase se învinețise. Am stat puțin să mă liniștesc, apoi m-am gândit la ce era de făcut. Fiind singură acasă, am sunat-o pe sora mea care mi-a zis să merg urgent la spitalul Colentina pentru a face vaccin antitetanos și antirabic.


Așa am și făcut. Am ajuns la spital, iar medicul care era de gardă m-a consultat și m-a întrebat în ce lună de sarcină eram. A stat puțin și s-a gândit, apoi mi-a spus că vaccinul antitetanos poate să mi-l facă fără niciun fel de probleme, însă are îndoieli în ceea ce privește vaccinul antirabic deoarece nu au mai avut niciodată un caz de acest gen, adică nu au mai întâlnit femei gravide care să fie mușcate de un câine necunoscut. Mi-a arătat prospectul vaccinului în care scria clar că nu a fost testat pe femei gravide, drept urmare nu se cunoaște ce efecte are asupra fătului.


Medicul mi-a spus că este numai decizia mea dacă îl fac sau nu. L-am întrebat ce se poate întâmpla în cazul în care câinele era turbat și eu nu fac acel vaccin și mi-a zis că există riscul ca și copilul să fie infectat cu acei paraziți.

Am stat și m-am gândit, am cântărit toate variantele și după un timp am luat hotărârea să fac acel vaccin. L-am făcut, apoi am mers la serviciu.După câteva zile am mers la doctorița care îmi urmărea sarcina și i-am povestit ce s-a întâmplat. Și ea mi-a spus că nu știe ce efecte va avea vaccinul asupra copilului și că mă va urmări foarte atent pe toată perioada sarcinii. Așadar am fost prima gravidă mușcată de un câine vagabond și care a făcut vaccinul antirabic.


De atunci și până am născut am avut mari emoții. Mă gândeam tot timpul dacă copilul va fi bine.

Dumnezeu mi-a dăruit o fetiță sănătoasă, care nu a avut probleme mari de sănătatate până la vârsta de 11 ani, cât va face peste două săptămâni.


Le urez tuturor mămicilor și copiilor lor multă sănătate și mult noroc!

Autor si Foto Cristina Balan

publicat la 15.05.2015 (11177 citiri)