· articole
· intamplari

 De la lume adunate...

Anastasia si catelusul vorbitor Luxor


Lupta cu Ganida...
Era odata o fetita de vreo 10 ani care se numea Anastasia carei ii placea foarte mult sa cante.Ea mai avea un catelus cu ochii de smarald si genele de abanos negru.El se numea Luxor si era un catel cu mult par stufos culoarea alb-agalbui.
Intr-o zi Anastasia a plecat de acasa cu parintii ei,iar Luxor a ramas acasa.Fiindca Anastasia si parintii ei intarziara, catelusul Luxor, fiindui foame,a intrat pe geamul casei celei mai bune prietene a Anastasiei, Monica, in cautare de mancare.Monica era fiica unei vrajitoatre bune care se numea Satira, ea avea o sora vitrega rea numita Ganida si casa in care se afla Luxor era cea a unei vrajitoare.A unei vrajitoare bune, dar in fond... a unei vrajitoare.Si ca ion orice casa de vrajitoare...existau potini magice.Luxor bau una dintre potiuni si incepu sa vorbeasca:
-Ce fac aici?!se intreaba.Dar nu avea cine sa-i raspunda.
-Vorbesc?!Nu pot sa cred!Chiar nu pot!!Dar nu pot sa vorbesc, nu trebuie!
Unde era licoarea, era un papirus, pe care scria:

leveserus
ondus licor
sebanb azor
cadan l-omor
condenneska

leveserus=incantatia careti mai da puteri in plus
Crezand ca asa desface vraja, cu mare greu si cu ochii lui de smarald care lacrimau rostii incantatia .Atunci incepu sa tremure si a capatat puterea de a vedea viitoru, de a sti totul despre o persoana numai uitandu-se la ea si de a zbura.
Cand Anastasia ajunse acasa si observa ca Lux lipseste, pleaca in cautarea lui si-l gasii langa rau.
El ii spuse:
-Nu te speria.Si-i povesti aventurile de pana atunci, ii mai spuse ca Ganida o vrajise pe Monica pentru a-i face voia.
Ea defapt se temea ca fiul ei Eduard Elvis s-ar putea indragosti de Anastasia si Anastasia de el.Ii mai spuse ca are de gand sa-i rapeasca forta vitala fara de care nu se poate trai si in felul acesta si-o transmite ei pentru a arata mai tanara si a trai mai mult si in acelasi timp sa scape de Anastasia.

levemerus=incantatia de rapire a fortei vitale.

levemerus
ondus licor
aban forzor
vintal ferza
repera ......

in spatiile punctate se scrie numele victimei

Anastasia si cainele au schimbat

repera Anastasia
cu repera Ganida
asa ca i-au rapit forta vitala Ganidei transferadui-o tot ei.
Nereusind de prima data,Monica vrajita de Ganida a vrut s-o otraveasca pe Anastasia.Luxor vazand viitorul ia zis Anastasiei.
Dar intr-o zi Monica i-a dat un ceai cu otrava si ea il bau.
Luxor i-a dat o licoare , dar a avertizat-o ca daca nu-o bea va muri, iar daca o bea, daca va incerca vreodata sa cante, nu va mai putea vorbi.
Neavand incotro bau licoarea.Ii era atat de greu sa nu poata canta, dar rezista.
Intr-o noapte Luxor i-a dat Monicai si Ganidei o licoare cu care sa treaca de partea binelui.Dar Ganida avea prea multa putere si nu putea fi infranta.La petrecerea Anastasiei de 15 ani a sosit si Eduard Elvis si s-au indragostit amandoi pe loc.
In noaptea nuntii lorMonica a otravi paharul de nunta al mirelui si a primit si el licoare.El, care era muzician nu rezista sa nu cante si-si pierdu vocea.
La 25 de ani in prima noapte cu luna plina de dupa aniversarea lor Luxor i-a dus intun fel de vulcan plin cu apa.La o ora fixa au intrat in apa, atunci luna a ajuns deasupra vulcanului, apa a prins o stralucire divina si au scapat de chinuri, iar cand au iesit din pa nici nu erau uzi, Ganida a ajuns si ea care il cauta pe mire. Si cazu in apa, atunci isi dadu seama cat rau a facut si se cai, trecu de partea binelui.Anastasia si Eduard Elvis au avut o fetita pe nume Smaraldia, iar luxor a avut doi catelusi, cu care se juca Smaraldia.Au trait fericiti pana cand Smaraldia a avut propria ei aventura...

Anamaria Savu
publicat la 15.12.2008 (15834 citiri)