· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: A început recensamantul elevilor pentru CLASA PREGATITOARE

Profesorii trebuie să meargă zilele acestea din poartă în poartă pentru a afla cine merge la şcoală din toamnă. Înscrierile în clasa pregătitoare încep în luna aprilie.

Şcolile trebuie să afle, în perioada următoare, câţi copii vor primi în toamnă. Unele unităţi de învăţământ şi-au trimis profesorii pe teren pentru a bate din poartă în poartă să afle numărul copiilor care au vârstă şcolară.

Sunt şi şcoli care au preferat să pună un afiş la blocuri prin care să cheme părinţii la şcoală pentru recesământ. Până la31 martie, părinţii vor primi în grădiniţe chestionare prin care vor fi întrebaţi dacă cei mici se vor duce la clasa pregătitoare, la şcoală sau la grădiniţă, scrie RTV.NET .

Citeşte şi Ce SCHIMBĂRI pregăteşte Ministerul Educaţiei pentru ELEVII din învăţământul primar.

Copiii care au vârste de până la 6 ani se vor putea şi ei înscrie în clasa pregătitoare dacă vor trece de o evaluare, cei de 6 ani se vor duce la clasa pregătitoare, iar cei care au 7 ani împliniţi vor merge direct în clasa I.

Cum arată CLASA PREGĂTITOARE după două luni de şcoală. VEZI REACŢIILE dascălilor şi părinţilor.

Clasa pregătitoare rămâne în învăţământul obligatoriu de la şase ani şi poate fi organizată în şcoală sau în grădiniţă ,decizia privind locul unde vor învăţa copiii fiind luată în funcţie de spaţii, după consultarea părinţilor.

Până la 31 martie va fi aprobată metodologia de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare, aceasta urmând să fie mai flexibilă, astfel încât părinţii să aibă mai multe opţiuni.

Află şi LISTA CELOR MAI BUNE ŞCOLI GENERALE din marile oraşe din România .

"Stiri: Stiri: A început recensamantul elevilor pentru CLASA PREGATITOARE" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent