· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Anticonceptionalele administrate corect reduc riscul de cancer

Autor: Onush
data publicarii: 03.11.05
Tratamentul anticonceptional cu hormoni este cel mai raspandit printre femeile din Romania. Administrarea anticonceptionalelor pe baza de estrogen si progesteron trebuie sa se faca numai dupa consultarea doctorilor. Se evita efectele secundare nedorite, cum ar fi crestere in greutate, pilozitate accentuata si acnee. Evaluarea medicala cuprinde: controlul anual facut de medicul de familie, obiectivizat cu analize de laborator (nivelul colesterolului, lipidele totale si trigliceridele) si un consult ginecologic.

Debutul in tratament in primele trei luni de zile trebuie monitorizat. Exista printre femei suspiciunea aparitiei unor complicatii pe termen mediu si lung. La nivel mondial, peste 130 milioane de femei folosesc tratament anticonceptional pe baza de hormoni. Nu exista efecte asupra sarcinii si a calitatii fatului la o femeie care a facut un astfel de tratament. Pe langa principalul lor scop, anticonceptionalele au si un efect terapeutic pur: reduc riscul aparitiei cancerului ovarian si de san.Adevarul.

"Stiri: Stiri: Anticonceptionalele administrate corect reduc riscul de cancer" | cont nou | 1 comentariu
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
12.11.05 17:10: geomarz
Anticonceptionalele nu pot fi decit mai rle de cit metodele traditionale de prevenire a sarcinilor. 1. evitarea contactului la mijlocul cilului 2. tableta contraceptiva locala. Banala vitamina C. femeia nu are nici un fel de problema de sanatate daca face asa ceva.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent