· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Anual, 1.500 de minore, mame la 13-15 ani

Autor: Onush
data publicarii: 29.08.06
Medicii de la Spitalul de Obstetrica si Ginecologie Cuza Voda din Iasi spun ca nu exista garda in care sa nu se inregistreze cel putin o nastere a unui copil, a carui mama are doar 14, 15 sau chiar 13 ani.

Din totalul nasterilor inregistrate anual in judetul Iasi, 25 la suta, adica 1.500 de mamici, sunt din aceasta categorie: minore ajunse abia la varsta cartii de identitate sau sub 14 ani.

Dr.

Mariana Stamatin, directorul medical al spitalului amintit, pune o asemenea situatie alarmanta pe seama haosului din societatea romaneasca:Nu ne mai mira nimic, in conditiile actualelor mutatii din societate.

Demografia nu mai este controlata social de mult timp, iar astfel de sarcini la varste foarte fragede sunt adesea neurmarite si se finalizeaza cu nasteri premature sau chiar malformatii grave la fat.
De obicei, tinerele raman insarcinate in urma unei legaturi intamplatoare si isi dau seama de starea lor abia in luna a cincea, cand nu se mai poate interveni. Nu au sentimentul raspunderii, majoritatea provenind din familii nevoiase.

Tatii copiilor nedoriti raman nu o data necunoscuti sau se derobeaza de orice obligatie. Daca nu sunt abandonati in maternitate sau dusi la caminele de copii, bebelusii ajung sa fie crescuti cu greu in familiile minorelor, in aceeasi saracie si ignoranta in care au crescut si mamele lor.Articol preluat de hotnews.ro din Gandul.

"Stiri: Stiri: Anual, 1.500 de minore, mame la 13-15 ani" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 2.33
voturi 3


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent