· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Anul scolar 2014-2015: Ce reguli trebuie sa urmeze parintii

Anul şcolar 2014-2015 bate la uşă! Elevii se întorc luni, 15 septembrie, la şcoală după vacanţa cea mare. Pentru ca lucrurile să se desfăşoare aşa cum trebuie există şi un cod etic, un cod care ar trebui cunoscut atât de părinţi cât şi de profesori.

Citeşte şi
net/incep-gradinitele-ce-analize-oligatorii-trebuie-sa-cuprinda-dosarul-medical-al-copilului_169454.html">Încep grădiniţele! Ce ANALIZE OBLIGATORII trebuie să cuprindă dosarul medical al copilului

Astfel, toată lumea trebuie să ştie că le este interzis profesorilor să ceară şi să primească bani, cadouri sau servicii, să colecteze fonduri de la elevi sau părinţii acestora pentru protocol în cazul examenelor, evaluărilor, olimpiadelor sau altor concursuri şcolare, dar şi să facă meditaţii cu propriii elevi. În plus, cadrele didactice nu au voie folosirea dotărilor şi a bazei materiale din spaţiile de învăţământ în vederea obţinerii de beneficii financiare personale, să consume alcool sau să organizeze jocuri de noroc.

Programul fructe în şcoli: Ce fructe vor fi distribuite elevilor şi care este bugetul acordat

Emoţiile sunt mari ca la fiecare început de an şcolar. Şcoala poate fi un mediu în care copiii să nu se simtă în largul lor. Fie că au profesori incomozi, o materie care nu le place sau chiar niste colegi care-i agresează, fie că trec de la ciclul primar, la cel gimnazial, dau pentru prima oară teze, toate acestea sunt probleme care dau bătăi de cap copiilor, dar mai ales părinţilor.

Citeşte şi 21 dintre CELE MAI PERICULOASE şi NEOBIŞNUITE DRUMURI spre ŞCOALĂ

Istoria, matematica, fizica sau limba română vor fi pentru elevii noştri principala preocupare pentru următoarele luni. Sau cel puţin aşa ar trebui ţinând cont că vor avea şi examene de susţinut. Părinţii aleargă în această perioadă după ultimele pregătiri. Cărţi, caiete, penare, ghiozdane, uniforme şi abecedare, toate sunt pe lista de cumpărături. Probabil părinţii se pregătesc deja şi de cunoscutul fond al clasei sau se gandesc deja că anul acesta copilul lor ar avea nevoie şi de ceva meditaţii.

Pentru toţi aceşti părinţi este important de ştiut că Ministerul Educaţiei Naţionale a pregătit un Cod etic care interzice profesorilor să ceară şi să primească bani, cadouri sau servicii, să colecteze fonduri de la elevi sau părinţii acestora pentru protocol în cazul examenelor, evaluărilor, olimpiadelor sau altor concursuri şcolare, dar şi să facă meditaţii cu propriii elevi.

Mai multe detalii despre regulile pe care trebuie să le urmeze părinţii în noul an şcolar pe RomâniaTV.net. .
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent