· articole
· intamplari

Anxietatea la copii. Cum iti ajuti copilul sa depaseasca aceasta problema
Există și firi anxioase, dar în general anxietatea la copil este determinată de o atmosferă constant tensionată în familie, de un eveniment traumatizant (divorț, decesul unei persoane apropiate, mutare) sau despre o disciplină foarte strictă.Anxietatea la copil. Portretul copilul anxios
Copiii anxioși își fac sânge rău din nimic și nu reușesc să se relaxeze. “Sunt mereu îngrijorați , nu au încredere în ei. S-ar spune că așteaptă mereu un pericol”, spune psihologul Pauline Morand de Jouffrey în "Psihologia copilului". Lucrul acesta poate fi observat și prin manifestări exterioare, care-i afectează stilul de viață și sănătatea. Semnale de alarmă pot fi: dificultăți de somn, de alimentație (mănâncă și digeră cu dificultate), copilul acuză dureri de cap și de stomac.

· E grav ca își suge degețelul?E grav ca își suge degețelul?

De asemenea, copilul poate avea ticuri: își suge degetul, își răsucește părul în jurul degetului, își roade unghiile, se bâlbâie.

Nu suportă să fie singur, de aceea trebuie să-l liniștești înainte de culcare și are coșmaruri.
La școală, anxietatea îl face instabil, este tulburat și, uneori, ajunge chiar să refuze să meargă la școală – pentru că nu poate să te părărsească sau are impresia că nu face față acestei experiențe.

· Copilul tău își roade unghiile sau se scobește în nas? Ajută-l să scape de aceste obiceiuri!

„Împotriva anxietății se luptă prin crearea unui climat familial de încredere, în care copilul reușește să se exprime și să se facă înțeles. Părinții trebuie să-și facă timp să-l asculte și să-l liniștească”, atrage atenția Pauline Morand de Jouffrey.

Foto: 123RF, Editor: Adina Brânciulescu.

"Anxietatea la copii. Cum iti ajuti copilul sa depaseasca aceasta problema" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre boli, rani:
Candidoza (Candida Albicans)

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent