· articole
· intamplari

Apa fiarta infestata cu nitrati ucide anual zeci de copiiZeci de mii de oameni, din toata tara beau apa toxica. Este vorba de nitrati, substante chimice din ingrasaminte, care ajung prin stratul freatic in apa fantanilor.


Consecintele contaminarii se regasesc in datele centralizate de Ministerul Sanatatii: in ultimii cinci ani, 14 bebelusi au murit, iar peste o mie au fost intoxicati. In peste 250 de localitati din toata tara, oamenii se alimenteaza cu apa bogata in nitrati.Cea mai grava situatie se regaseste in judetul Botosani, in satele si comunele caruia cele mai multe fantani si puturi sunt afectate de aceasta forma de poluare. Din nefericire, locuitorii obisnuiesc sa fiarba apa. In cazul nitratilor, aceasta solutie este total neindicata, deoarece, prin fierbere, concentratia creste.Continuarea in articolul sursa.


Sursa : newsreport.ro .

"Apa fiarta infestata cu nitrati ucide anual zeci de copii" | cont nou | 3 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
09.11.08 17:23: flish
Nitratii si nitritii nu ajung in apa numai din cauza ca disperatii pun ingrasaminte cu sacul.In satele vechi aproape 100% dintre puturi au adancimea 6-8 metri, adica foarte putin sub nivelul gropilor in care isi fac nevoile oamenii.Adaugati la asta faptul ca pe raza unei gospodarii vechi exista nenumarate gropi care s-au umplut si au fost astupate cu pamant.Apa curata de fantana e o gluma.Pentru cine vrea sa cumpere / construiasca vreo casa la tara, sfatul meu este sa evite zona care se cheama vatra satului (locul cu cele mai multe case). Cele mai bune locuri sunt la marginea satului, in fostele sau actualele gradini, locuri in care nu s-a locuit in ultimele 200 de ani.Iar daca nu se poate altfel decat cu fantana proprie, adancimea trebuie sa fie pe la 16-22 metri.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 2.87
voturi 8


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent