· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Apendicele NU este un organ inutil. Afla rolul lui

Apendicele a fost considerat multă vreme un organ inutil, acest ţesut aflat la intersecţia intestinului subţire cu cel gros inflamându-se adeseori şi punând uneori în pericol viaţa pacienţilor. Tocmai din această cauză, multă lume apelează la apendicectomie.

MIT sau ADEVĂR: Cojile de seminţe pot conduce la APENDICITĂ? Vezi explicaţia specialistului pe
net/mit-sau-adevar-cojile-de-seminte-pot-conduce-la-apendicita-vezi-explicatia-specialistului_100409.html">RomâniaTV.net

Unul dintre primii oameni de ştiinţă care au speculat pe tema utilităţii apendicelui a fost Charles Darwin. În acea perioadă, apendicele fusese identificat doar în rândul oamenilor şi al altor primate din familia Hominidae, iar Darwin credea că acest organ era o rămăşiţă din vremea în care strămoşii acestora consumau frunze.

Trebuie să citeşti asta!!! Vezi ce se întâmplă cu mâinile tale când nu te speli, pe RomâniaTV.net

Alimentaţia bazată pe plante solicita un cecum de mari dimensiuni, acest segment al intestinului gros găzduind bacteriile necesare pentru a descompune ţesuturile vegetale. Ulterior, credea Darwin, strămoşii primatelor au început să consume în mare parte fructe, care erau mai uşor de digerat. Nu mai aveau nevoie de un cecum de mari dimensiuni, astfel că acesta a început să se micşoreze în timp, iar astăzi cecumul oamenilor este mic.

Află mai multe detalii despre rolul apendicelui pe RomâniaTV.net.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent