· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Aproape sapte mii elevi ieseni au ramas corigenti

Autor: onush
data publicarii: 13.08.05
Corigente la clasa intai
*Corigentele exista si la clasa I: exista 239 de elevi din învatamantul primar care au de dat examen la un singur obiect * Lipsa de interes fata de carte este vizibila la elevii din clasele gimnaziale, aici înregistrandu-se cele mai multe corigente.
Aproape 7.000 de elevi sunt corigenti la unul sau doua dintre obiectele studiate în anul scolar 2004 - 2005. Lipsa de interes fata de carte este vizibila la elevii din clasele gimnaziale, aici fiind cei mai numerosi elevi care vor trebui sa treaca prin focurile examenului de corigenta pentru a promova in clasa urmatoare.

Conform statisticilor elaborate de reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) la sfarsitul anului scolar, unul din sase elevi de gimnaziu nu a reusit sa fie declarat promovat. Mai precis, procentul de promovabilitate la clasele V - VIII este de doar 85 la suta, la fel ca si la elevii care urmeaza o scoala de arte si meserii. Situatia este ceva mai buna la clasele de liceu, unde promovabilitatea se ridică la 90 la suta, in timp ce in fruntea topului se afla invatămantul primar, unde într-o proportie de 95 la suta elevi au scapat de corigențe. Peste 2.000 de elevi de gimnaziu au ramas corigenti la un obiect. Din această cauza, pentru a putea continua studiul într-un an superior, acestia trebuie sa sustina examen in sesiunea generala de corigente programata in perioada 29 august - 7 septembrie. Dacă numarul elevilor care au de invatat in aceasta vara la un singur obiect este de 2.398, numarul tinerilor de gimnaziu care au corigente la două obiecte coboară la 1.280. De corigente nu au scăpat nici macar elevii din clasele primare. Chiar dacă într-un numar ceva mai mic, corigențele există și la clasa I. Mai exact, există 239 de elevii din invatamantul primar care au de dat examen la un singur obiect, iar 345 au corigente la doua obiecte. Responsabilitatea tinerilor creste la liceu, cel putin asa rezulta din datele conform carora numarul celor care trebuie sa sustina examene in vara pentru a putea trece clasa. Astfel, exista 1.385 elevii de liceu care au corigente la un singur obiect, în timp ce la doua obiecte sunt doar 438 de liceenii corigenti.


Ziua de Iasi.

"Stiri: Stiri: Aproape sapte mii elevi ieseni au ramas corigenti" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent