· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Arad: Copil legat de maini si de picioare intr-un centru de recuperare

Autor: Onush
data publicarii: 29.02.08
Ancheta la un centru de recuperare pentru copii cu dizabilitati din municipiul Arad, dupa ce o salariata a centrului a reclamat ca unul dintre minori, in varsta de 13 ani, a fost legat cu sfoara si cordoane de maini si picioare de catre angajati ai institutiei.

Autoritatile din sistemul privind protectia minorilor sustin ca metoda folosita este legala, in conditiile in care, in prezent, institutia nu detine alte echipamente pentru imobilizarea copilului, relateaza NewsIn.

„Nu se pune problema unor sanctiuni aplicate angajatilor pentru ca, in Romania, legea prevede ca asa trebuie legati copiii extrem de bolnavi si care au tendinta de a se automutila. Contentia fizica se face timp de doua ore, timp in care se fac verificari din 30 in 30 de minute, pentru a se stabili daca se mai impune aceasta stare“, a declarat purtatorul de cuvant al Directiei de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului Arad.La institutiile similare din occident se folosesc alte metode, care inca nu pot fi aplicate in Romania din cauza ca nu exista dotarile necesare.

Ancheta declansata de politisti urmeaza sa stabileasca daca minorii aflati in centrul de recuperare pentru copiii cu dizabilitati sunt tratati corespunzator sau daca sunt abuzati. In acest centru se afla 28 de pacienti minori, de care se ocupa 50 de persoane.Sursa: hotnews.ro

Ultima ora .

Asistenta care il supraveghea pe copilul legat de maini si de picioare in centrul din Arad este cercetata de politie pentru rele tratamente aplicate minorului, anunta Antena 3.

Intre timp, situatia baiatului de 13 ani ramane incerta. Medicii spun ca nu stiu daca va mai fi legat sau nu, in timp ce reprezentantii Directiei pentru Protectia Copilului cauta solutii.

Astazi, angajatii centrului au dat explicatii: baiatul a distrus echipamentul cumparat pentru protectia lui, iar cei cinci asistenti platiti sa aiba grija de el nu il pot tine imobilizat tot timpul. Pentru ca baiatul sa nu se automutileze, e nevoie ca doi asistenti sa il tina de maini.

Medicii de la Centrul pentru Copii cu Dizabilitati din Arad sustin ca au cerut cel mai bun echipament existent in Romania pentru protejarea baiatului. Chiar daca in strainatate exista echipamente mai performante care l-ar impiedica pe copil sa se automutileze, nimeni nu s-a interesat de unde pot fi acestea cumparate si de cati bani ar fi nevoie.Sursa: hotnews.ro.

"Stiri: Stiri: Arad: Copil legat de maini si de picioare intr-un centru de recuperare" | cont nou | 1 comentariu
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
19.03.08 15:07: csincsi
Incredibil!
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 2.33
voturi 3


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent