· articole
· intamplari

Ateliere pentru copii la Muzeul national de IstoriePictura rupestră, confecţionarea uneltelor specifice epocii preistorice, descoperirea focului, metodele de investigatie utilizate de arheologi pentru a cerceta inceputurile civilizatiei umane - sunt doar cateva din temele pe care se vor axa atelierele dedicate copiilor cu varste intre 5 si 16 ani si care vor avea loc la Muzeul National de Istorie a Romaniei din Bucuresti, vineri 10 si sambata 11 decembrie 2010.

În zilele de 10 şi respectiv 11 decembrie 2010 Institutul Cervantes din Bucureşti şi Muzeul Naţional de Istorie a României, vor fi gazdele unei serii de activităţi culturale organizate cu sprijinul Fundaţiei Atapuerca şi grupate sub genericul „Ludoteca evoluţiei omului”.

Îmbinând teoria cu practica, experienţa şi acumulată în cei 30 de ani de activitate în domeniul educaţiei muzeale cu inovaţia specifică unui domeniu atât de dinamic, specialişti ai Muzeului Evoluţiei Umane de la Burgos vor oferi copiilor şansa de a participa la aceste inedite programe educative.
Un număr de 5 ateliere educative dedicate copiilor vor aborda o gamă largă de chestiuni referitoare la începuturile civilizaţiei umane şi la viaţa primilor oameni din Europa, urmând a se desfăşura la sediul Muzeului Naţional de Istorie a României.

Pictura rupestră, confecţionarea uneltelor specifice epocii preistorice, descoperirea focului, precum şi metodele de investigaţie utilizate de arheologi pentru a cerceta o epocă atât de îndepărtată şi de greu accesibilă, acestea sunt temele care se vor afla în centrul atelierelor, dedicate copiilor cu vârste între 5 şi 16 ani.
Poveşti despre primii oameni -Vineri, 10 decembrie - 15.00-16.00 25 copii / 5-10 ani
Pictură rupestră Vineri, 10 decembrie - 16.30-17.30 25 copii / 5-10 ani
Şcoala de arheologie- Sâmbătă 11 decembrie - 10.00-11.30 25 copii / 10-15 ani
Confecţionarea de unelte în epoca preistorică- Sâmbătă 11 decembrie - 12.00-13.30 25 copii / 8-14 ani
Cum se făcea focul?- Sâmbătă 11 decembrie - 15.00-16.30 25 copii / 10-15 ani

ATENŢIE
Copii se pot înscrie în intervalul 6-8 decembrie 2010 la un singur atelier, în funcţie de categoria de vârstă respectivă şi în limita locurilor disponibile (câte 25 de locuri pentru fiecare atelier, în total fiind 125 de locuri disponibile).
Înscrierea se face exclusiv prin e-mail, la adresa [email protected] menţionând numele complet al copilului, vârsta acestuia precum şi atelierul la care se face înscrierea.
Vor fi înregistrate primele 25 de solicitări primite pentru fiecare atelier în parte. Un e-mail de confirmare va fi trimis fiecărui participant la atelier, conţinând un cod de autentificare.

Accesul în spaţiul de desfăşurare al atelierelor se va face pe baza prezentării e-mail-ului de confirmare şi a codului anexat. Toate confirmările vor fi recepţionate în data de 9 decembrie 2010.

"Ateliere pentru copii la Muzeul national de Istorie" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre evenimente:
Sarcina si Nasterea - 4 decembrie 2002

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent