· articole
· intamplari

Atentie la intepaturile de insecte!Deseori, acestea provoaca doar iritatii minore, dar sunt cazuri in care pot fi chiar fatale.

Disconfortul cauzat de intepaturile de insecte poate fi inlaturat de obicei prin tratament la domiciliu. In caz de soc anafilactic insa, se impune asistenta medicala de urgenta. Simptomele care apar ca reactie la intepaturile de insecte se manifesta la cateva minute dupa producerea ciupiturii si constau in dureri sub forma de arsura, senzatie de mancarime sau de amorteala in zona afectata si in tumefiere a locului respectiv.

Aceste manifestari apar in cazul intepaturilor de albina, viespe, capusa, tantar sau de furnica. Tratamentul aplicat in urma intepaturilor de insecte are scopul de a reduce disconfortul si se aplica imediat dupa ciupitura. Astfel, in cazul intepaturii de albina sau de viespe, se scoate partea vizibila a acului cu ajutorul unui obiect cu se care se zgarie usor locul respectiv.

Apoi se spala leziunea cu apa si se aplica o compresa cu gheata. "Ca tratament dupa ce am fost intepati de o insecta se poate folosi un unguent cu hidrocortizon. Pentru a calma durerea este indicat un antiinflamator de tipul ibuprofenului, iar mancarimea si o eventuala reactie alergica pot fi inlaturate prin administrarea unui antihistaminic (Xyzal)", spune medicul de familie Radu Leon George de la Clinica Leomedica din Bucuresti.

Sursa: newsreport.ro

.

"Atentie la intepaturile de insecte!" | cont nou | 1 comentariu
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
19.07.09 02:04: brishtara
Ingrijoratore este noua boala aparuta si in Romania, anume Boala Lyme( Borelioza) cauzata de intepatura de capusa. Duce pana la paralizii. Citisem pe un alt forum despre ea , apoi peste o luna deja tratatam o fetita care a facut o paralizie faciala in urma muscaturii . Fiti foarte atenti! E important de stiut ce insecta v-a muscat copilul si locul cu aproximatie.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 2.33
voturi 3


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent