· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Avantajele si dezavantajele scaunelor inalte pentru copii

O piesa importanta de mobilier, atunci cand ai un copil mic, este scaunul inalt, special conceput pentru ai oferi siguranta, dar si un plus de confort parintilor.
tinypic.com/5mbzw8.jpg"/>

Cu cat un copil este obisnuit mai de mic sa foloseasca un astfel de scaun, cu atat va fi mai simplu sa isi ordoneze modul in care participa la mesele in familie, Nu este neaparat o regula, dar parinti se pot orienta pentru aceasta piesa de mobilier inca de la 9 sau 12 luni.

Sunt numeroase variante pe piata, de la cele de plastic la cele de panza, mai comode, cu tava sau fara tava, cu diferite accesorii sau nu, cu elemente de siguranta mai mult sau mai putin sofisticate. Dar oricat de sigur v-ar parea un scaun, acesta poate fi batut de inventivitatea unui copil asa ca nu ii acordati incredere extrema.

Avantajele acestui tip de scaun sunt evidente. Cel mic poate interactiona cu cei de la masa ca un om mare, se simte bagat in seama si poate fi hranit mult mai usor. Incepand cu varsta de 2 ani, copilul poate deprinde mai repede sa manance singur sau cel putin sa incerce.

Totusi scaunele inalte nu pot fi folosite la nesfarsit pentru ca blocheaza libertatea de miscare a copilului. Cel mic va vrea sa se poate plimba si misca liber. Daca observati ca cel mic devine nelinistit si incepe sa se legene sau sa isi schimbe pozitia foarte des, poate ca este timpul sa il dati jos sau sa va ganditi la achizitionarea unui alt tip de scaun.

O alternativa este achizitionarea unei mese mici de copii impreuna cu cateva scaune de copii joase, dar rezistente. Se elimina astfel riscul de cadere si cel mic se poate misca in voie. Masa, pentru a fi potrivita, trebuie sa ii ajunga copilului pana la sold atunci cand acesta sta in picioare si este indicat sa fie, la fel ca si scaunele, din material moale, eventual din plastic.

Pentru a alege un scaun de copil potrivit si a il achizitiona la preturi mai bune, rasfoiti oferta www.tamos.ro .

Powered by SEOmonitor.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent