· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Aveti mare grija la sapunuri antibacteriene, sampoane si pasta de dinti

Un compus prezent în săpunurile antibacteriene, şampoane şi pastă de dinţi este asociat cu creşterea riscului de apariţie a fibrozei hepatice şi a cancerului, se arata într-o cercetare recentă.Spălatul pe mâini sau pe dinţi pot să dăuneze sănătăţii dacă folosim produse cu triclosan, informează Medical News Today.

Citeşte şi
net/de-ce-mancarea-are-gust-rau-dupa-ce-te-ai-spalat-pe-dinti_175648.html">De ce mâncarea are gust rău după ce te-ai spălat pe dinţi

Concluzia aparţine oamenilor de ştiinţă americani, al căror studiu apărut în publicaţia Proceedings of the National Academy of Sciences atrage atenţia asupra pericolelor la care ne expunem dacă folosim produse de igienă care conţin triclosan.

Acest compus este adăugat pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor, a ciupercilor sau a mucegaiului.

Triclosanul este prezent atât în săpunurile antibacteriene, în deodorante, paste de dinţi, şampoane şi în diverse cosmetice, precum şi în încălţăminte, îmbrăcăminte şi în unele produse de uz casnic.

Citeşte şi Alertă: Autorităţile atrag atenţia că SĂPUNURILE ANTIBACTERIENE sunt TOXICE pentru oameni

Specialiştii de la Universitatea din California au expus mai mulţi cobai triclosanului, timp de şase luni, echivalentul a 18 ani în cazul oamenilor. Apoi, sănătatea lor a fost evaluată şi comparată cu un grup de cobai care nu a fost expus acestei substanţe.

Citeşte continuarea pe RomâniaTV.net. .
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent