· articole
· intamplari

Educatie: Educatie: Aviz părinţilor: bătaia nu e ruptă din rai

Autor: Onush
data publicarii: 28.09.09
Copiii care au mai primit câte o palmă “în scopuri educative” au un coeficient de inteligenţă mai mic decât cei ai căror părinţi nu consideră că “bătaia este ruptă din rai”.

Cazurile în care micuţii primesc câte o palmă de la părinţi, fie în scopuri educative, fie drept pedeapsă pentru o acţiune greşită, sunt din ce în ce mai dese, asta în ciuda avertizărilor venite din partea medicilor şi a specialiştilor.

Dacă până acum se vorbea doar despre un comportament inadecvat şi dificil întâlnit în rândul copiilor care au mai primit din când în când o palmă de la părinţi, acum specialiştii americani scot la iveală rezultate şi mai îngrijorătoare, informează LiveScience.

Cel mai recent studiu, realizat pe un eşantion de sute de copii din Statele Unite, a demonstrat că micuţii care au fost educaţi prin bătaie au un coeficient de inteligenţă mai mic decât cei ai căror părinţi nu sunt adepţi ai acestei metode.

Articol integral: Cotidianul.

"Educatie: Educatie: Aviz părinţilor: bătaia nu e ruptă din rai" | cont nou | 1 comentariu
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
15.12.09 14:34: leidy
decat sa dai intr-un copil parerea mea k mai bine il iei cu vorba buna...am observatasta la nepotica mea cu care imi petrec destul de mult timp....eu am avut o crestere fericita...am luat de 2 ori bataie(nu maltratare)..pentru 2 boacane...
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 1.66
voturi 6


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent