· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: BACALAUREAT 2013: Cum te pregăteşti pentru el

Elevii de clasa a XII-a se află pe ultima sută de metri în ceea ce priveşte pregătirea pentru examenele la Bacalaureat. Din cauza emoţiilor care sunt mai greu de stăpânit, probele orale au fost dintotdeauna mai dificile decât cele scrise.
net/bacalaureat-2013-cum-te-pregatesti-pentru-probele-orale-si-cum-iti-gestionezi-emotiile_79785.html">RTV.NET vă vine în ajutor cu câteva sfaturi pentru a trece cu brio peste examenul de maturitate.

Sfaturile psihologului

Emoţiile sunt răspunsuri psihice de mare intensitate care presupun manifestări expresive, fiziologice şi subiective tipice. Odată cu apropierea examenelor, mai ales cele importante, elevii au trăirii interioare din ce în ce mai profunde.

Sub nicio formă nu au cum să nu existe emoţii. Absolut orice persoană, indiferent că este la vârsta copilăriei, adolescenţei sau ca şi adult, în momentul în care se prezintă la un examen are emoţii, are nişte trăiri interioare şi corpul îi dă anumite semnale care marchează o stare de agitaţie şi de tensiune. E cumva normal să existe starea asta pentru că starea respectivă este şi mobilizatoare, adică nu e numai inhibitoare, a decalarat, pentru RTV.NET, psihologul Alina Plăişeanu.

Citeşte şi BACALAUREAT 2013: Cine participă la sesiunea specială. CALENDARUL examenului

Această senzaţie de agitaţie nu trebuie să ducă neapărat la un rezultat mai slab. Ea poate să mobilizează organismul astfel încât toate procesele să fie la un nivel mai înalt de funcţionare.

Citeşte şi MODIFICĂRI la ADMITERE LA FACULTATE în 2013. Vezi ce decizie a luat Ministerul Educaţiei

Energia mobilizatoare poate fi mai importantă decât energia inhibitoare. Starea de presiune, dacă e convertită corect, poate să aducă mai multe beneficii. O stare de relaxare şi de indiferenţă dimpotrivă poate să subevalueze importanţa examenului cu care se confruntă, explică psihologul.

Află pe RTV.NET ce atitudine trebuie să aibă un elev la prezentarea în faţa profesorilor la examenul oral.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent