· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Bani pentru nou-nascuti

Autor: Onush
data publicarii: 24.11.06
De la 1 ianuarie 2007, nou-nascutii ar putea avea parte gratuit de haine, lenjerie si produse pentru ingrijire. Potrivit unui proiect de lege, valoarea acestui ajutor se va ridica la suma de 150 RON.

enatul a adoptat in primavara acestui an o lege care va acorda gratuit fiecarui nou-nascut intr-o unitate spitaliceasca un trusou care va cuprinde haine si lenjerie, in valoare de 150 lei noi. Totusi, o comisie a Camerei Deputatilor a hotarat recent ca ajutorul va fi acordat oricarui nou-nascut, indiferent ca acesta s-a nascut sau nu la spital.TRUSOU
Proiectul initial al senatorilor a fost modificat de Comisia pentru munca si protectie sociala a Camerei Deputatilor. Astfel, articolul 1 al proiectului de lege afirma ca se va acorda gratuit, pentru fiecare copil nou-nascut, un trusou care va cuprinde haine, lenjerie si produse pentru ingrijire, in valoare de 150 RON. Trusoul se va acorda o singura data, la iesirea copilului din maternitate, iar ajutorul va fi sustinut de la bugetul de stat.

FARA DISCRIMINARI
Pentru ca legea sa nu devina discriminatorie, deputatii au hotarat ca orice nou-nascut va beneficia de legea trusoului, fata de varianta senatorilor, care acorda ajutor doar copiilor nascuti in unitatile spitalicesti. Conform deciziedi adoptate de deputati, inmanarea trusoului ar trebui sa aiba loc acolo unde nou-nascutul este luat in evidenta.

CONDITII
Certificatul de nastere va reprezenta dovada pe care o vei prezenta pentru obtinerea trusoului. Adica intai ti se va elibera certificatul nou-nascutului si abia apoi vei putea intra in posesia ajutorului pentru copilul tau. Valoarea trusoului se va actualiza anual, in functie de rata inflatiei.Sursa: Ziarul.

"Stiri: Stiri: Bani pentru nou-nascuti" | cont nou | 7 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
09.01.07 11:05: nelus
Si s-a aprobat! Legea 482/19.12.2006. Intr-adevar, trusoul e la nivelul de 150 RON si se acorda pt haine , lenjerie si produse de ingrijire.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

26.02.07 06:49: claditza
si suma de 204 lei este altceva????io amdepus pt 204,..... dar pt 150 lei...... unde ???
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent