· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Barbatii mai in varsta au probabilitate mai mare sa aiba copii autisti

Copiii barbatilor de peste 40 de ani au un risc semnificativ crescut pentru Tulburare de spectru autist comparativ cu cei care au tati mai tineri de 30 ani, conform unui articol publicat de JAMA.
.


Autorii au adus in discutie cateva posibile mecanisme genetice legate de efectul varstei tatalui, incluzand mutatiile spontane in celulele producatoare de spermatozoizi sau alterarea codificarii genetice care afecteaza expresia genelor. "Este important sa nu uitam ca varsta tatalui este influentata de mediul socio-cultural si difera de la societate la societate si de-a-lungul timpului", continua ei. "Intr-o populatie data, o schimbare in mediul socio-cultural poate produce o modificare a varstei tatalui. Teoretic, acest lucru ar duce la o modificare a incidentei autismului".
"Desi sunt necesare studii ulterioare pentru a confirma aceste interpretari, credem ca studiul nostru ofera prima dovada convingatoare ca varsta inaintata a tatalui constituie un factor de risc pentru tulburarile de spectru autist", concluzioneaza ei.

JAMA and Archives Journals

Sursa: http://www.magazinstiintific.ro/Stiinta:MEDICINA/Barbatii-mai-in-varsta-au-probabilitate-mai-mare-sa-aiba-copii-autisti_228.html.

"Stiri: Stiri: Barbatii mai in varsta au probabilitate mai mare sa aiba copii autisti" | cont nou | 2 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
29.01.07 12:56: axa_io
Cred ca-i o mare prostie, multi ar trebui sa se gandeasca si sa aibe ceva sigur inainte de a publica asemenea articole.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

30.01.07 13:47: OnlyOne
copilul e o binecuvantare dar daca Dumnezeu il da cu probleme asta se poate intampla la orice varsta. sunt foarte multi factori care influenteaza sanatatea viitorului copil: de gena, ereditare, neglijentele viitorilor parinti, medici prea grabiti, etc. Sa ne bucuram de copii sanatosi si sa-i sprijinim pe ceilalti
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 2.6
voturi 5


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent