· articole
· intamplari

Basmele romanilor, cu Jurnalul National din 15 octombrieA fost odata ca niciodata. ca de n-ar fi, nu s-ar mai povesti.

O lume a povestilor cu zane si eroi, balauri si feti - frumosi. In fiecare vineri, incepand cu 15 octombrie, Jurnalul National iti aduce “Basmele romanilor”. O colectie nemuritoare! O colectie pentru biblioteca familiei tale. 10 volume cu toate basmele povestite si nepovestite!

Basmele romanilor. O colectie menita sa ne reaminteasca ce inseamna cu adevarat radacinile noastre. O colectie care demonstreaza o data in plus identitatea culturala a poporului roman. O colectie scoasa “din cea mai veche lada de zestre a literaturii romane si a culturii noastre populare”. O colectie care trebuie transmisa din generatie in generatie.Colectia „Basmele romanilor” va cuprinde un numar de zece volume de basme populare romanesti, structurate in functie de culegatori –folcloristi celebri si prestiogiosi carturari romani din secolul al XIX-lea precum Petre Ispirescu, Dumitru Stancescu, G. Dem Teodorescu sau Ion Pop-Reteganul. „Basmele romanilor” reprezinta un prilej de reeditare a unor indragiti clasici ai genului, dar si o ocazie de a face dreptate unor culegatori pe nedrept uitati, reintroducand in circuitul culturii romane nume precum N.A. Bogdan, I.C. Fundescu sau N.D.Popescu, ale caror volume nu au mai fost reeditate de mai bine de un veac.

In toate basmele, amprenta stilistica, scrisul frumos mesteşugit al culegatorului vor fermeca cititorii de orice varsta cel putin la fel de mult ca si pataniile fabuloase prin care trec personajele de basm.

Primul volum al colectiei te invita intr-o calatorie fascinanta. vino in lumea celor mai frumoase basme ale lui Petre Ispirescu alaturi de Praslea cel voinic, Greuceanu, “Fat-Frumos si balaurul cu sapte capete”, “Zana Zanelor” si multe alte personaje fantastice.
Va invitam la lectura. intr-o lume plina de poveste!.

"Basmele romanilor, cu Jurnalul National din 15 octombrie" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre evenimente:
Sarcina si Nasterea - 4 decembrie 2002

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent