· articole
· intamplari

Bebelusii crescuti doar cu lapte matern au IQ mai mareCopiii alaptati exclusiv, fara sa primeasca suplimente de lapte praf, au coeficientul de inteligenta mai mare cu opt puncte decat ceilalti.

Un studiu al UNICEF referitor la "Achizitiile de invatare in regiunea Europei Centrale si de Est si a Comunitatii Statelor Independente" arata rezultate sub medie ale copiilor din regiune pe cele trei domenii analizate: stiinte, citire si matematica.

Astfel, s-a demonstrat declinul performantelor elevilor romani cu un procent de 54%, care ii situeaza sub nivelul de baza al performantelor asteptate.

Studiul Probit, lansat de UNICEF, a demonstrat ca, timp de sase luni, coeficientul de inteligenta al copiilor care sunt alimentati exclusiv cu lapte creste cu aproape opt puncte comparativ cu cel al bebelusilor care sunt hraniti si cu alte produse.

Una din caile de a diminua anemia sugarului este alaptarea, deoarece fierul din laptele matern, desi se gaseste in cantitate mai mica decat in substituenti, se absoarbe mai bine.

Sursa: newsreport.ro.


"Bebelusii crescuti doar cu lapte matern au IQ mai mare" | cont nou | 6 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
21.08.09 12:16: furnicutza26
Foarte interesant! Dar ma intreb eu, oare de ce din Africa nu s-a ridicat pan-acuma nici un matematician, inginer, inventator, om de stiinta de seama? Ca vorb-aceea, in Africa sunt copiii alaptati pana isi incep viata sexuala, nu mai zic de purtat in carca de mama.....
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

15.09.09 11:28: MariVic
nu credeti tot ce se scrie, cel putin articolul asta e cam mincinos :))
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 2.25
voturi 4


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent