· articole
· intamplari

Bebelusul, frigul si racealaDe ce racesc bebelusii?
Prima explicatie:
Sa nu se renunte foarte usor la laptele matern, cum este moda, pentru a-i da bebelusului alimentatie mixta numai ca sa nu-i fie foame. Fals! Aceasta va duce direct catre scaderea imunitatii. Si-atunci te miri de ce ii curge mereu nasul, de ce are repetate infectii aeriene, temperatura, ii dai mereu antibiotice. Acestea nu sunt decat cateva argumente solide pentru alimentatia la san.A doua explicatie:Putine mame stiu sa imbrace copilul adecvat cu temperatura de afara. Mai ales cele din sudul tarii, care ii infofolesc nejustificat, mai pun si fularul, batista pe nas. In fuctie de particularitatile copilului, fiecare mama trebuie sa se adreseze medicului, cel putin o data pe luna.

A treia explicatie:
Evita cat poti aglomeratiile. Ba, mai mult, fereste-l de prea multi oaspeti, de pupaturi si imbratisari. Medicul te sfatuieste insa sa scoti copilul afara bine imbracat, indiferent de temperatura. Sa traiasca intr-un mediu normal, inca din prima luna de viata. Ocoleste plimbarea pe ploaie, vant puternic, cu praf si mizerie. Argumentul? Nu intamplator copiii din zona urbana, care fac repetate infectii ale cailor respiratorii, nu mai au nimic atunci cand sunt la munte.

Cauzele racelilor
In marea lor majoritate, acestea sunt de natura virala si mai putin microbiana. Apar, asa cum se stie, exact in perioadele de trecere de la cald la rece.
Si-atunci, pe langa lipsa de imunitate, se cumuleaza factori care pot sa dea raceli.

Greseli care se deconteaza in viitor
Raceala, bolile respiratorii ale sugarului, daca se mentin, pot sa duca la diferite afectiuni respiratorii, cu caracter cronic. Acestea, la randul lor, duc la o dezvoltare staturoponderala deficitara, inclusiv la o diminuare a dezvoltarii intelectuale. O respiratie dificila, o oxigenare insuficienta a intregului organism conduc la deficiente in toate organele – Dr. Viorel Dan.

Text: Gina Brujan Tanasache
Revista Mami, octombrie .

"Bebelusul, frigul si raceala" | cont nou | 3 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
14.01.10 01:35: Duti
Scurt si la obiect comentariul. Dar ce ma fac daca s-a cronicizat si are scazuta imunitatea celulara. Pe langa faptul ca evitam colectivitatea, musafirii, persoanele bolnave, iesirile pe vant, ceata, ploaie etc. Puiul meu nu mai raceste ci face bronsita asmatiforma la care obligatoriu trebuie sa dau antibiotic, miofilin, singulaire, ventolin si altele...Acum se imbolnaveste cam la 2 luni, iar antitermicele nu mai au efect in prima noapte, si tot parca se sufoca desi tratamentul i se da in timp util pentru ca boala avanseaza repede.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre boli, rani:
Candidoza (Candida Albicans)

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 3
voturi 5


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent