· articole
· intamplari

Bebe nu doarme? Ce ai de făcut pentru ca cel mic să aibă un somn lung și odihnitor0-0/s261x260/13450198_1022928861077521_47216250216692275_n.png?oh=6b0bfcaa499c2f746ceabc7dfeda32fc&oe=5803296C"/>
Una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă proaspeții părinți este cea legată de somnul bebelușului.

Copilul se trezește frecvent în timpul nopții, are un somn agitat, iar acest lucru este, în mod cert, îngrijorător. Există însă câteva soluții la îndemână pentru a-i oferi nopți mai liniștite și câțiva factori de care ar trebui să ții cont când vine vorba despre somnul lui.

1. Folosește accesorii speciale, care să-l liniștească pe tot parcursul nopții Adormitul bebelușului seara va fi mult mai simplu dacă utilizezi accesorii special concepute pentru a liniști copilul și pentru a-i induce o stare de bine. Aceste proiectoare cu sunete sunt indispensabile când vine vorba despre somnul bebelușului. În cameră se va proiecta un cer plin de stele, iar micuțul tău va adormi în câteva minute. Marele atu al lor este faptul că au un microfon încorporat, care detectează sunetele pe care le scoate bebe. Dacă micuțul începe să plângă, aparatul va detecta sunetul și va porni o melodie liniștitoare. În acest fel bebe doarme liniștit și nu are parte de sincope mari în timpul somnului, pentru că va adormi repede înapoi.

2. Ai grijă la temperatura din cameră
Medicii pediatri atrag atenția asupra unei greșeli foarte frecvente a părinților: supraîncălzirea camerei. Cu toții știm că bebelușii sunt sensibili, însă asta nu înseamnă că încăperea în care dorm trebuie să fie mult mai caldă decât restul casei.

Pentru sugari, temperatura optimă din cameră pe timpul nopții ar trebuie să se încadreze între 18 și 20 de grade Celsius. Contrar părerii populare, o cameră supraîncălzită nu îl va ține pe bebe departe de răceli, ba chiar s-ar putea ca cel mic să răcească mai des. În plus, din cauza căldurii va avea parte de un som agitat si se va trezi de mai multe ori în timpul nopții.

3. Alege lenjerii de pat și hainuțe doar din fibre naturale Materialele din care sunt confecționate lenjeriile de pat, păturica și hăinuțele de somn joacă și ele un rol important când vine vorba despre somnul bebelușului.
Este recomandat ca ele să fie confecționate 100% din bumbac. Acesta este cel mai potrivit pentru pielea sensibilă a bebelușului și nu îi va provoca iritații sau alergii.
Un alt lucru care face din bumbac materialul ideal pentru bebeluși este că nu îl va supraîncălzi. Cel mic nu va transpira și nimic nu-i va perturba somnul.

4. Fă un program de somn și nu te abate de la el
O altă greșeală de care ne spun pediatrii este cea legată de programul pe care îl impunem copilului. Este esențial să avem o rutină de somn și să nu ne abatem niciodată de la ea. Probabil ai observat și tu însăți că după câteva zile în care ți-ai pus alarma la o anumită oră, în zilele următoare te vei trezi în jurul orei respective în mod natural. La fel se întâmplă și cu bebelușul. Dacă are un program bine stabilit, organismul său se va autoregla și micuțul va adormi la aceeași oră mereu.
Un program haotic este dușmanul cel mai mare al nopților liniștite, așa că trebuie să te străduiești să urmezi orele pe care le-ai stabilit de la bun început. Nu este recomandat să te abați de la ele nici atunci când mergeți în vizită sau în vacanță, deoarece vă va lua cel puțin câteva zile să reveniți la programul obișnuit.

5. Asigură-te că recunoști semnele de oboseală pe care el le transmite
Mulți dintre părinți nu reușesc să observe când îi este somn bebelușului, motiv pentru care nu îl duc în pătuț, iar oboseala îl face pe copil agitat și irascibil. Pentru că sunt prea mici să ne spună că le este somn, trebuie ca noi să ghicim momentul perfect.

Iată care sunt semnele pe care ar trebui să le urmărești când vezi că se apropie ora de culcare:
Se reduce nivelul de activitate și mișcare
Devine tăcut și nu mai gângurește
Cască
Își duce mânuțele la ochi
Nu mai este deloc interesat de ce se întâmplă în jurul lui
Observi cum întreagul său chip se relaxează

Copilul tău are probleme cu somnul? Care crezi că este cauza nopților sale nedormite?

Sursa foto: Shutterstock
.
"Bebe nu doarme? Ce ai de făcut pentru ca cel mic să aibă un somn lung și odihnitor" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent