· articole
· intamplari

Beculetele din bradul de Craciun il pot invata pe copilul tau despre electricitatejpg?oh=c8f5ef21b9028c32217d917a1ca44893&oe=571BA404&__gda__=1457254144_0def49205ff9cca64b250f533b91ed08"/>
Folosind beculețele din bradul de Crăciun de anul trecut, sau dintr-o instalație pe care nu o mai folosiți, îl poți învăța pe copilul tău despre electricitate. Atenție: experimentul este pentru copii mai mari și se realizează doar în prezența și sub supravegherea unui adult.

Materiale

• Un beculeț din bradul de Crăciun
• Clește dezizolator
• O bandă AA
• Bandă izolatoare
• Caiet și creion pentru notițe

Atenționări de început
Recapitulează cu copilul tău măsurile de siguranță care trebuie luate când se lucrează cu electricitate. Subliniază că nu are voie să facă un experiment electric dacă nu este un adult de față și dacă nu primește ajutorul acestuia. Deoarece combinația electricitate - apă este foarte periculoasă, asigură-te că știe că mâinile trebuie să-i fie uscate ori de câte ori ea lucrează cu energie electrică.

Experiment despre sunet. Vizualizarea sunetului

Mod de realizare

PASUL 1. Lasă-l să taie, cu ajutorul cleștelui dezizolator, un beculeț din instalația pe care ați folosit-o anul trecut la bradul de Crăciun. Înainte de a face asta, spune-i să nu taie firul din imediata apropiere a beculețului, ci să lase aproximativ doi centimetri din acesta de o parte și de alta

PASUL 2 Ajută-l să îndepărteze izolația verde de ambele capete ale firului pe care le-a lăsat la beculeț. Lasă-l să studieze izolația verde și sârma de cupru din interiorul firului. Explică-i că izolația verde de plastic nu poartă energie electrică, ci oferă protecție pentru sârma de cupru, care are un material conductor.

PASUL 3. Verifică circuitele elecrtice de bază cu asistența copilului. Această activitate este mult mai distractivă dacă copilul își dă seama cum poate face becul să se aprindă. Pentru a lumina, bateria, lumina, și becul trebuie aranjate într-un circuit, după cum vezi la pasul următor.

PASUL 4. Folosind banda izolatoare pentru a fixa firul dezizolat de baterie, lasă-l pe copil să descopere, prin încercări, să pornească lumina. Dacă are nevoie de ajutor, oferă-i un indiciu: aranjarea corectă presupune ca firele dezizolate ale luminii să atingă unul partea superioară și celălalt partea inferioară a bateriei. El trebuie să apese firele prin banda izolatoare.

Cum se invata inmultirea si impartirea prin joc

Nu uita: dacă reciclați o instalație veche, pe care nu o mai folosiți de mult timp la bradul de Crăciun, unele becuri ar putea să fie defecte și, indiferent de ce faceți, acestea nu vor funcționa. Căutați până când găsiți o lumină funcțională.
Odată ce copilul tău reușește să pornească lumina, detașați bateria din circuit după ce activitatea se încheie. Veți avea nevoie de ea, nu faceti rispă!

Sursă: Education.com
Traducere: Adina Gruia
Foto: Guliver/ Thinkstock.
"Beculetele din bradul de Craciun il pot invata pe copilul tau despre electricitate" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent