· articole
· intamplari

Beneficiile siropului de patlaginaBeneficiile siropului de patlagina sunt numeroase si iti pot proteja familia in multe situatii neprevazute.

Īn general, patlagina este considerată o buruiană, și cei mai mulți dintre noi o calcă īn picioare fără să realizeze importanța acestei plante medicinale . Această plăntuță trece neobservată īn patul de verdeață din parcuri, din jurul casei sau din grădină, pānă īn momentul īn care știm cu arată și īi recunoaștem adevărata valoare medicinală . Ceea ce foarte mulți nu realizează este că această plantă este o puternică adiție la colecția ta de ierburi medicinale, iar beneficiile siropului de patlagină necesare pentru combaterea afecțiunilor care īți amenintă familia.Īn primul rānd, patlagina este un redemiu de primă clasă pentru tăieturi, zgārieturi, mușcături sau īnțepături. Ea poate fi mestecată și are rol de compresă pentru infecțiile dinților și gingiilor. De asemenea este benefică pentru sistemul digestiv li poate fi folosită īn tratamentul inflamațiilor, arsurilor gastrice, ulcerelor, hemoragiilor sau colitelor.

Patlagina poate fi găsită tot timpul anului, īnsă pentru producerea siropului este cel mai bine să fie strānsă īn timpul verii.

Patlagina este cel mai des folosită pentru tratamentul afecțiunilor respiratorii, precum tuse expectorantă, tuse uscată, bronșite (iritative sau nu). De asemenea studii recente au arătat că patlagina are efecte calmante īn crizele de astm și ajută la micșorarea frecvenței apariției acestora.

Frunzele de patlagină sunt amare la gust, īnsă pot fi folosite excelent īn salate, infuziiși sucuri de legume. Cel mai bine este să strāngi frunzele cāt sunt tinere. Cu cāt sunt mai bătrāne cu atāt devin mai amare.

Rețete de preparare a produselor pe bază de patlagină :

Infuzie : o linguriță de frunze uscate și macerate la un sfert de litru de apă, lăsate la infuzat cāteva minute.

Ceai : combinați īn proporții egale cimbrișor și frunze uscate de patlagină. Adăugați o linguriță din acest amestec la un sfert de litru de apă fierbinte. Lăsați la infuzat cāteva minute. Puteți īndulci cu puțină miere de albini.

Comprese : Presați frunzele proaspete de patlagină pe un fund de lemn cu ajutorul sucitorului și aplicați pe răni deschise. Apoi pansați cu tifon pentru a proteja de praf.

Sirop 1 : Tocați două legături bune de frunze proaspete, spălate īn prealabil. Adăugați apă călduță. Amestecați īncet și adăugați 300 grame de zahăr brut și 250 grame de miere de albini. Amestecați constant la foc mic pānă cānd amestecul se īngroașă și devine vāscos. Īmbuteliați īn sticle și păstrați la frigider.

Sirop 2 : Īntr-un borcan cu gură largă, așezați alternativ un strat de frunze de patlanigă și un strat de zahăr brut. Presați cu grijă și adăugați straturi pānă cānd borcanul este plin. Săpați o groapă īntr-un loc umbrit și ferit, īn care să introduceți borcanul, pe care īl īnveliți īn 3 sau 4 straturi de hārtie pergament. Așezați o bucată de lemn peste borcan și apoi puneți o piatră pentru a menține borcanul. Acoperiți groapa cu pămānt, īnsă lăsați bucata de lemn și piatra vizibile. Zahărul și frunzele vor fermenta datorită căldurii uniforme a pămāntului. După 3 luni dezgropați, borcanul și strecurați sucul cu ajutorului unei prese de suc (nu folosiți tifon). Apoi dați un clocot și īmbuteliați. Dacă nu aveți posibilitatea de a săpa o groapă, borcanul poate fi ținut la soare sau īntr-un loc cald, īnsă protejat de lumina solară directă, pānă cānd siropul se formează pe fundul borcanului. Dați un clocot și apoi īmbuteliați.

Echipa parinti.com.

Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre boli, rani:
Candidoza (Candida Albicans)

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent