· articole
· intamplari

Beneficiile siropului de patlaginaBeneficiile siropului de patlagina sunt numeroase si iti pot proteja familia in multe situatii neprevazute.

În general, patlagina este considerată o buruiană, și cei mai mulți dintre noi o calcă în picioare fără să realizeze importanța acestei plante medicinale . Această plăntuță trece neobservată în patul de verdeață din parcuri, din jurul casei sau din grădină, până în momentul în care știm cu arată și îi recunoaștem adevărata valoare medicinală . Ceea ce foarte mulți nu realizează este că această plantă este o puternică adiție la colecția ta de ierburi medicinale, iar beneficiile siropului de patlagină necesare pentru combaterea afecțiunilor care îți amenintă familia.În primul rând, patlagina este un redemiu de primă clasă pentru tăieturi, zgârieturi, mușcături sau înțepături. Ea poate fi mestecată și are rol de compresă pentru infecțiile dinților și gingiilor. De asemenea este benefică pentru sistemul digestiv li poate fi folosită în tratamentul inflamațiilor, arsurilor gastrice, ulcerelor, hemoragiilor sau colitelor.

Patlagina poate fi găsită tot timpul anului, însă pentru producerea siropului este cel mai bine să fie strânsă în timpul verii.

Patlagina este cel mai des folosită pentru tratamentul afecțiunilor respiratorii, precum tuse expectorantă, tuse uscată, bronșite (iritative sau nu). De asemenea studii recente au arătat că patlagina are efecte calmante în crizele de astm și ajută la micșorarea frecvenței apariției acestora.

Frunzele de patlagină sunt amare la gust, însă pot fi folosite excelent în salate, infuziiși sucuri de legume. Cel mai bine este să strângi frunzele cât sunt tinere. Cu cât sunt mai bătrâne cu atât devin mai amare.

Rețete de preparare a produselor pe bază de patlagină :

Infuzie : o linguriță de frunze uscate și macerate la un sfert de litru de apă, lăsate la infuzat câteva minute.

Ceai : combinați în proporții egale cimbrișor și frunze uscate de patlagină. Adăugați o linguriță din acest amestec la un sfert de litru de apă fierbinte. Lăsați la infuzat câteva minute. Puteți îndulci cu puțină miere de albini.

Comprese : Presați frunzele proaspete de patlagină pe un fund de lemn cu ajutorul sucitorului și aplicați pe răni deschise. Apoi pansați cu tifon pentru a proteja de praf.

Sirop 1 : Tocați două legături bune de frunze proaspete, spălate în prealabil. Adăugați apă călduță. Amestecați încet și adăugați 300 grame de zahăr brut și 250 grame de miere de albini. Amestecați constant la foc mic până când amestecul se îngroașă și devine vâscos. Îmbuteliați în sticle și păstrați la frigider.

Sirop 2 : Într-un borcan cu gură largă, așezați alternativ un strat de frunze de patlanigă și un strat de zahăr brut. Presați cu grijă și adăugați straturi până când borcanul este plin. Săpați o groapă într-un loc umbrit și ferit, în care să introduceți borcanul, pe care îl înveliți în 3 sau 4 straturi de hârtie pergament. Așezați o bucată de lemn peste borcan și apoi puneți o piatră pentru a menține borcanul. Acoperiți groapa cu pământ, însă lăsați bucata de lemn și piatra vizibile. Zahărul și frunzele vor fermenta datorită căldurii uniforme a pământului. După 3 luni dezgropați, borcanul și strecurați sucul cu ajutorului unei prese de suc (nu folosiți tifon). Apoi dați un clocot și îmbuteliați. Dacă nu aveți posibilitatea de a săpa o groapă, borcanul poate fi ținut la soare sau într-un loc cald, însă protejat de lumina solară directă, până când siropul se formează pe fundul borcanului. Dați un clocot și apoi îmbuteliați.

Echipa parinti.com.

Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre boli, rani:
Candidoza (Candida Albicans)

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent